Par komanda.lv 1. līgas čempionāta šīs sezonas pēdējā – oktobra – mēneša labāko spēlētāju nosaukts čempionvienības Valmiera Glass VIA pussargs Mārcis Ērglis. Iepriekš mēneša labākā futbolista balvas bija ieguvuši sešu dažādu klubu pārstāvji, Valmierai vienībai kļūstot par pirmo ar divām šādām atzinībām.

Oktobrī Valmiera Glass VIA četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un iekrāja vienu neizšķirtu, noslēdzot sezonu kopvērtējuma pirmajā vietā un iztiekot bez zaudējumiem. Mārcis Ērglis visos šajos mačos laukumā pavadīja pilnas 90 minūtes, gūstot vienus vārtus.

Pašlaik 25 gadus vecais pussargs, kurš ir Valmieras komandas kapteinis, kopumā šosezon guvis četrus vārtus. Viņš sākumsastāvā devies katrā no 22 šīs sezonas spēlēm, tiekot nomainīts tikai vienā mačā un visā šajā laikā nenopelnot nevienu dzelteno kartīti.

Online.lff.lv | komanda.lv 1. līga

Mēneša labākā spēlētāja noteikšanā tiek ņemts vērā līdzjutēju, Latvijas Futbola federācijas (LFF) un veikala Komanda vērtējums. Līdzjutēju balsojuma labāko trijniekā vietas izpelnījās Raivis Vītolnieks (FK Tukums 2000/TSS), Aleksejs Grjaznovs (RTU FC/Skonto Academy) un Aleksandrs Trūps (Preiļu BJSS).

Veikala Komanda versijā noteikta arī aizvadītā mēneša čempionāta simboliskā izlase, kurā iekļauti 11 no līdzjutēju balsojuma dalībniekiem – vārtsargs Marks Bogdanovs (FK Progress/AFA Olaine), aizsargi Mārtiņš Rakštelis (FK Smiltene/BJSS), Aleksandrs Trūps (Preiļu BJSS) un Raivis Skrebels (BFC Daugavpils), pussargi Jānis Krautmanis (Grobiņas SC), Ričards Buivids (JDFS Alberts), Mārcis Ērglis (Valmiera Glass VIA), Dmitrijs Silovs (Rēzeknes FA/BJSS) un Aleksejs Grjaznovs (RTU FC/Skonto Academy), kā arī uzbrucēji Raivis Vītolnieks (FK Tukums 2000/TSS) un Kalvis Grāveris (FK Staiceles Bebri). No šiem futbolistiem iepriekš šosezon mēneša simboliskajā izlasē bija iekļuvuši vienīgi D. Silovs (divas reizes) un A. Grjaznovs (vienu reizi).

OKTOBRA SIMBOLISKĀ IZLASE:

Kā ziņots, aprīlī par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Alvis Dubovs no Valmiera Glass VIA komandas, maijā balvu izpelnījās Grobiņas SC vienības pārstāvis Devids Dobrecovs, jūnijā pie lauriem tika Vugars Askerovs no FK Progress/AFA Olaine, par labāko jūlijā iebalsoja Preiļu BJSS pārstāvi Rolandu Putānu, augusta mēneša balvu izpelnījās Ričards Žaldovskis no BFC Daugavpils,  bet septembrī laurus plūca JDFS Alberts futbolists Mārtiņš Remess.

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals Komanda, kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera adidas.


Latvijas Futbola federācija