Latvijas U-21 izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis (attēlā - pa vidu) piektdien, 10. novembrī, guva vārtus pret Skotijas vienaudžiem 2019. gada UEFA Eiropas čempionāta spēlē, taču laukumu pameta vairāk sarūgtināts, nekā priecīgs, jo uzvara bija tik tuvu (1:1). Robertam šie bija trešie vārti U-21 izlases rindās šogad!

“Mēs izgājām caur flangu, bija laba sadarbība starp Sorokinu un Cigaņiku, kurš pēc tam iecentrēja,” šādi pēc spēles 19 gadus vecais Uldriķis iesāka vārtu guvuma restaurēšanu. “Man bumba pārlidoja pāri, Raivis [Andris Jurkovskis – LFF] uzvarēja gaisā, trāpīja pārliktnim - ļoti labi uzsita. Bumba atlēca tieši starp mani un aizsargu, redzēju, ka varu uzvarēt bumbu un, daudz nedomājot, lēcu no visa spēka un situ brīvajā stūrī, kurā nebija vārtsarga. Sanāca vārtu guvums angļu stilā!”

Taču spēles beigās mūsu U-21 izlases vīriem nāca liela vilšanās, jo no rokām izslīdēja uzvara. “Protams, [ka pēc spēles ģērbtuvē] bija liels sarūgtinājums, ka mēs zaudējām [vadību], jo bijām priekšā ar 1:0,” turpināja Uldriķis. ”Tieši ģērbtuvē runājām, ka mēs nedrīkstam zaudēt šo spēli vai nospēlēt neizšķirti, ka spēle noteikti ir jāuzvar. Arī pirms spēles runājām, ka atbraucām pēc uzvaras. Pirmajā puslaikā runājam, ka nevajag tik ļoti nosēsties, ka jācenšas atvirzīt spēli no vārtiem, kas pirmajā puslaikā arī sanāca – bija līdzīga spēle. Viņi daudz sita bumbu vienkārši uz priekšu, mēs centāmies kaut kur izspēlēt un priekšā aizķerties aiz bumbām, kas mums arī diezgan labi izdevās: ar galvu nomest mūsu malējiem pussargiem, kas pieslēdzās. Pēc tam Ingaram [Sarmim Stuglim] sanāca pilnīgi nevajadzīgs noraidījums. Viņš pats arī to apzinās – atvainojās gan čaļiem un gan treneriem, gan līdzjutējiem par šādu nevajadzīgu pārkāpumu. Pēc tam skoti pēdējās trīsdesmit minūtēs sāka spiest un beigās sanāca pendele, kuras, manuprāt, tur nebija.”

Uldriķis neslēpa, ka pēdējā pusstunda spēlē bijusi īpaši smaga: “Mazākumā bija diezgan grūti. Spēlējām viesos, fani arī visu laiku svilpa, ūjināja, dzina skotus uz priekšu. Kad viņi guva vārtus, vēlējās gūt otros. Bija diezgan grūti.”

Uz kvalifikācijas cikla turpinājumu Uldriķis raudzījās ar optimismu: “Vēl ir četras spēles. Pret Angliju un Nīderlandi būs ļoti grūtas spēles, taču labi, ka spēlēsim mājās. Izbraukumā tiksimies ar Ukrainu un Andoru. Tās spēles varam ņemt, pret angļiem un holandiešiem arī jācīnās no visa spēka un jācer uz pozitīvu rezultātu. Ja šodien būtu uzvarējuši, tas būtu izcili gan no turnīra tabulas, gan emocionālā pacēluma viedokļa!”

Video intervijas fragmentu ar Robertu Uldriķi skaties LFF facebook profilā @futbols!

Dainis Kazakevičs: Spēle atstāja divējādas sajūtas


Latvijas Futbola federācija