Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirms spēles 10. novembrī Pērtā pret Skotijas vienaudžiem 2019. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzsver, ka meklēs rezerves, kā pastiprināt spēli, īpaši – uzbrukumā.

"Iepriekšējā spēlē [pirms mēneša Liepājā – LFF] pret Skotijas izlasi mums neizdevās realizēt savus momentus, lai arī tādi bija. Šajā ziņā mums noteikti palīdzēs Roberta Uldriķa pievienošanās komandai, jo tas dos iespēju variēt arī taktiskajā ziņā," norāda Kazakevičs. "Vēl ir jāizdara secinājumi par tām kļūdām aizsardzībā un tiem momentiem, kas skotiem ļāva gūt vārtus, lai mēs nedotu pretiniekiem iespēju realizēt pārsvaru specifiskās situācijās."

Latvijas U-21 izlases galvenais treneris arī aicina neieciklēties uz faktu, ka klubu sezona Latvijā ir teju finišējusi, kamēr Skotijā nacionālais čempionāts rit pilnā sparā. "Tas nav ne labi, ne slikti, ar to vienkārši ir jārēķinās," turpina Kazakevičs. "Tā ir mūsu valsts specifika, ka novembris ir tas laiks, kad klubu sezona ir praktiski noslēgusies. Tikai FK Metta/Latvijas Universitāte puišiem vēl priekšā pārspēles, un tiem trijiem, kas spēlē ārzemēs, vēl sezona turpinās. Taču skaidrs, ka tam [ka klubu sezona Latvijā daudziem ir beigusies] ir savas nianses. Pirmkārt jau morālais un fiziskais nogurums. Mūsu uzdevums šajā nometnē ir puišus pacensties pēc iespējas labāk sagatavot šai viņu pēdējai spēlei futbola sezonā, un mēs to arī darīsim."

Atlases ciklā, kurā Latvijas U-21 izlasei ielozēti pretinieki no futbola lielvalstīm, mūsu puišiem ir iespēja spēlēt lielos un skatītājiem bagātos stadionos. Kazakevičs uzskata, ka tas visiem ir tikai ieguvums. "Skaidrs, ka puišiem spēlēt pārpildītu tribīņu priekšā ir jauna pieredze. Tā bija gan Nīderlandē, gan Anglijā, un droši vien būs arī Skotijā, kur spēlēsim Premjerlīgas kluba stadionā. Manuprāt, tas ir tikai pluss, un nekad nevar nostrādāt ar mīnusa zīmi, jo futbolisti vienmēr spēlē skatītājiem, pat ja tie ir pretinieku līdzjutēji. Tas dod papildu stimulu sevi parādīt no labākās puses. Mūsu jaunajiem futbolistiem noteikti ir jāpierod pie šādiem apstākļiem un jācenšas tiekties uz to, lai ar laiku mēs vietējā čempionātā vai tajos klubos, kur spēlēs ārzemēs, šādas un vēl lielākas auditorijas priekšā spēlētu. Tas noteikti ir pluss un mūs stimulē parādīt labāku sniegumu!"

Skotijas un Latvijas U-21 izlases kvalifikācijas spēle piektdien, 10. novembrī, sāksies plkst. 19:30 pēc vietējā laika jeb plkst. 21:30 pēc Latvijas laika. Paredzams, ka mačam video tiešraidē būs iespējams sekot līdzi www.lff.lv mājaslapā. Spēles online teksta tiešraide būs pieejama www.uefa.com mājaslapā, bet informācija par biļešu iegādes iespējām pieejama Skotijas Futbola asociācijas mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija