Latvijas futbola klubu turnīru sezona noslēgusies arī SynotTip Virslīgas un Virslīgas dublieru čempionāta komandām, kuras savus pēdējos mačus aizvadīja attiecīgi 4. un 5. novembrī. Ļoti atbildīgas spēles gan priekšā vēl ir divām vienībām – Virslīgas septītās vietas ieguvējiem FK Metta/Latvijas Universitāte un komanda.lv 1. līgas vicečempioniem FK Progress/AFA Olaine. Tās 16. un 20. novembrī aizvadīs divas pārspēles par tiesībām piedalīties nākamās sezonas Virslīgas sacensībās.

Virslīgas čempionāta noslēdzošajā kārtā pēc uzvaras pār FK Metta/Latvijas Universitāte komandu FK Liepāja/Mogo nodrošināja sudraba medaļas, kas ir kluba otrs labākais veikums vēsturē, bet citu spēļu iznākumi ļāva Riga FC ierindoties trešajā vietā un pirmoreiz iegūt kādu no Virslīgas medaļu komplektiem. Pirmoreiz kopš 1997. gada bez medaļām palika FK Ventspils, kas pēc zaudējuma čempioniem Spartaks Jūrmala ierindojās ceturtajā vietā. Tiesa, ventspilnieki tika pie kārotās ceļazīmes uz nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru, kamēr ārpus Eirokausu dalībnieku pulka palika RFS komanda, noslēdzošajā kārtā piedzīvojot zaudējumu pret sestās vietas ieguvējiem FK Jelgava.

WWW.SYNOTTIPVIRSLIGA.LV

ONLINE.LFF.LV | VIRSLĪGAS ČEMPIONĀTS

Zīmīgi, ka ar desmit gūtiem vārtiem Virslīgas sezonu labāko vārtu guvēju saraksta augšgalā noslēdza uzreiz trīs futbolisti – Artūrs Karašausks (FK Liepāja/Mogo), nigērietis Adeleke Akinjemi (FK Ventspils) un krievu leģionārs Jevgēņijs Kozlovs (Spartaks Jūrmala).

Virslīgas dublieru čempionātā visas vietas bija sadalītas jau pirms noslēdzošās kārtas spēlēm. Čempioniem RFS-2 izdevās sezonu pabeigt bez zaudējumiem, un arī pirms trīs vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tika šīs komandas pārstāvjiem – pa 16 vārtiem guva gruzīnu leģionārs Georgijs Diakvnišvili un Marko Regža, bet ar 15 precīziem sitieniem sekoja Daniils Hvoiņickis.

ONLINE.LFF.LV | VIRSLĪGAS DUBLIERU ČEMPIONĀTS


Latvijas Futbola federācija