Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas 2017. gada sezonas finālspēlē sestdien, 4. novembrī, Skonto hallē Rīgā Rīgas Futbola skola ar rezultātu 4:2 (1:0) pārspēja FK Liepāja, triumfējot kausa izcīņā ceturto gadu pēc kārtas. Ar hat-trick izcēlās Sandra Voitāne, vieni vārti rīdzinieču rindās Viktorijai Zaičikovai, bet Liepājas komandas labā vārtus guva Guna Ozola un Rīgas Futbola skola spēlētāja Margarita Ņikiforova, kura bumbu raidīja savas komandas vārtos.

online.lff.lv | spēles protokols

  Rīgas Futbola skola - FK Liepāja | Spēles ieraksts

 Rīgas Futbola skola - FK Liepāja | Spēles apskats

 Foto galerija

Finālistes turnīrā iesaistījās no ceturtdaļfināla kārtas, kur Rīgas Futbola skola ar 7:0 uzvarēja BFC Daugavpils, bet FK Liepāja ar 4:0 apspēlēja Rīgas kluba otro komandu. Pēcāk pusfinālā galvaspilsētas pārstāves ar 5:0 uzvarēja Rēzeknes BJSS/SK Progress, bet liepājnieces ar 6:2 pārspēja AFA Olaine futbolistes.

Turnīra izšķirošo spēli iepriekš bija plānots aizvadīt 8. oktobrī Iecavas novada stadionā, tomēr spēli tur nebija iespējams uzsākt saistībā ar vārtu konstrukciju neatbilstību sekmīgas spēles norises prasībām, kā arī ar lietus ietekmētā laukuma līniju nepietiekamu redzamību. Abas komandas vēlāk pārrunās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) vienojās par jaunu spēles norises laiku un vietu.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas turnīrā piedalījās desmit Latvijas sieviešu futbola 1. līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no SFL turnīra. Sacensības ievadīja 1. līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguva vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja SFL komandas.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija