Artura Vaidera fondam sadarbībā ar izdevniecību Jumava tapusi grāmata VAIDERS par izcilu personību un vienu no pieredzes bagātākajiem Latvijas sporta žurnālistiem. Grāmatā apkopoti 123 cilvēku – Artura Vaidera kolēģu, draugu, laikabiedru, Latvijā slavenu un pazīstamu cilvēku – stāsti.

Grāmata VAIDERS ir saistoša lasāmviela, kuras autori ir Latvijā pazīstami un cienījami cilvēki, tostarp arī izcili žurnālisti. Tā ir grāmata – vārdnīca par Artura Vaidera dzīvi un darbiem – no dzimtās Arendoles līdz vienam no visizcilākajiem sporta žurnālistiem Latvijā jeb sporta žurnālistikas karalim, kā neformāli viņu sauca profesionāļi. Vienlaikus tas ir aizrautīgs ceļojums laikā, caur viena cilvēka mūžu pieskaroties arī Latvijai vairāk nekā 60 gadu garumā.

Inese Vaidere, Artura Vaidera fonda dibinātāja: "Artura Vaidera vārds nozīmē profesionālismu, enciklopēdiskas zināšanas, interesi par pasauli, iedziļināšos norisēs un cilvēkos, kā arī labu humoru, taču, iespējams, vairāk par visu – atbildību. Tās ir īpašības, kuras šodien nav bieži sastopamas. Tāpēc arī ir tapusi šī grāmata, lai caur to vairotu labo pasaulē un vērstu uzmanību uz profesionālu un atbildīgu žurnālistiku."

Izdevniecības Jumava valdes loceklis Juris Visockis: "Šī grāmata ir īpaša. Tā atklāj Arturu Vaideru kā sabiedriski ļoti nozīmīgu personu un cilvēku ar plašu dvēseli. Izdevniecība Jumava ir patiesi pagodināta, ka bija klāt šīs grāmatas tapšanas procesā."

Lilita Vīksna, grāmatas sastādītāja: "Tie, kas mācījās, strādāja, draudzējās ar Arturu Vaideru, iepazina tikai dažas viņa personības šķautnes. Saliekot kopā šos iespaidu un atmiņu fragmentus, ir izveidojusies mozaīka par cilvēku, kurš atstājis spēcīgu nospiedumu Latvijas vēsturē. Ar laikus pateiktu un uzrakstītu vārdu, ar aktīvu iesaistīšanos procesos. Visdziļāk sporta jomā, bet ne tikai, jo Arturs Vaiders bija multifunkcionāls gan domāšanā, gan darīšanā un dzīvošanā. Ar Arturu Vaideru kopā būt un strādāt bija aizraujoši un iedvesmojoši, pārsteidzoši un novatoriski. Vienā vārdā sakot – interesanti."

Grāmata VAIDERS palīdzēs Arturu Vaideru iepazīt labāk, bet viņa veikums turpinās mūs uzrunāt gan tiešā veidā no laikraksta Diena dzeltējošajām lappusēm un interneta arhīva dzīlēm, gan pastarpināti – caur līdzcilvēku atmiņām un iespaidiem.

Artūra Vaidera fonds tika izveidots pirms gada, lai atbalstītu un veicinātu Latvijas žurnālistikas, īpaši sporta žurnālistikas, attīstību, kā arī saglabātu izcilā žurnālista Artura Vaidera piemiņu.


Informāciju sagatavoja:
Artura Vaidera fonds