Turpinoties C-LFF treneru izglītības programmas aktivitātēm, kursu dalībnieki 27. oktobrī Rīgā aizvadīja prakses nodarbību kopā ar Rīgas Futbola skolas U-9 vecuma grupas audzēkņiem.

Nodarbību vadīja treneri Deniss Bezuščonoks, Jevgēņijs Rozumnijs un Ainārs Serpovskis, bet pārējie programmas studenti analizēja kolēģu darbu.

Starp aizvadītās nodarbības galvenajiem darba akcentiem bija pilnveidot māņkustības ar bumbu situācijās viens pret viens, pilnveidot bumbas vadīšanu ar vairākiem paņēmieniem, kā arī attīstīt veiklību darbā ar bumbām.

"Paldies Latvijas Futbola federācijai par iespēju piedalīties šāda veida treniņā! Manuprāt, bērniem bija ļoti interesanti aizvadīt šo treniņu, jo varēja redzēt, ka viņi trenējās ar pilnu pašatdevi, bija ļoti koncentrējušies un uzmanīgi. Ceru, ka šāda apstākļu maiņa padarīs bērnus vēl stiprākus un palīdzēs viņiem attīstīties kā personībām un, protams, kā futbolistiem," pauž D. Bezuščonoks.

Rīgas Futbola skolas jauno futbolistu grupu veidoja J. Blaževičs, K. Bredihins, A. Butriks, S. Butrims, Ņ. Doronins, I. Kirejevs, D. Latišenko, O. Juku, V. Plepis, M. Šnaidmans, Ņ. Šumins, R. Taubers, V. Vasjoha, D. Višņakovs, A. Vorobjevs un T. Šmidts.

Latvijas Futbola federācija izsaka pateicību Rīgas Futbola skolai, kā arī treneriem Dmitrijam Kohanam, Denisam Bezuščonokam un Jurijam Plepim par komandas dalību nodarbībā.

Nākamā apmācību sesija C-LFF kursu dalībniekiem būs 10. novembrī Rīgā.

Kā ziņots, šis ir pirmais gads LFF organizētās treneru izglītības programmas vēsturē, kad viena gada ietvaros nodarbības aizvada divas C-LFF licences mācību grupas. Pirmā treneru grupa mācības uzsāka aprīlī un tās noslēdza augusta vidū, bet jaunā grupa nodarbības uzsāka augusta pašā sākumā. Tajā pulcēti 27 studenti-treneri, kuri mācības turpinās līdz decembra vidum. Pēc tam nākamā gada janvārī viņiem paredzēta eksāmenu kārtošana.

Apmācības norisinās 13 nodarbību garumā LFF telpās Rīgā, kā arī Staicelē. Tāpat decembrī programmas dalībnieki piedalīsies FIFA Grassroots seminārā, kas notiks sadarbībā ar FK Dinamo Rīga.


Latvijas Futbola federācija