Sestdien, 28. oktobrī, ar četrām spēlēm noslēgsies komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona. Vien noslēdzošā čempionāta kārta sniegs atbildi uz jautājumu, kura vienība izcīnīs kāroto otro vietu – FK Progress/AFA Olaine vai BFC Daugavpils? Kā zināms, otrās vietas ieguvēji par tiesībām spēlēt SynotTip Virslīgas čempionātā pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas septīto labāko komandu FK Metta/Latvijas Universitāte.

28.10 | 14:00 | FK Auda – FK Progress/AFA Olaine | "Audas" stadions, Ķekava

Vienu spēli pirms sezonas beigām kopvērtējuma otrajā vietā ar trīs punktu pārsvaru atrodas FK Progress/AFA Olaine komanda, kuras liktenis ir pašu rokās – vismaz viens punkts spēlē pret FK Auda tai otro gadu pēc kārtas garantēs čempionāta sudraba medaļas. Sezonas izskaņu Olaines pārstāvji aizvada pārliecinoši, jo iekrātas jau četras uzvaras pēc kārtas, turklāt pirms nedēļas negaidīti pārliecinoši (5:0) pārspēti citi tābrīža otrās vietas tīkotāji Grobiņas SC. Šo četru maču laikā FK Progress/AFA Olaine vārtos pabijusi tikai viena bumba, kamēr pretinieku vārtsargi pārspēti kopumā 13 reizes. FK Auda uzvaras gadījumā pakāpsies uz kopvērtējuma devīto vietu, bet neizšķirts vai zaudējums liks ierindoties desmitajā pozīcijā. Ķekavas futbolisti zaudējuši pēdējos trīs mačos pēc kārtas, katrā no tiem ielaižot vismaz četrus vārtus. Kad abas komandas jūlijā tikās Olainē, mājinieki bija pārāki ar 1:0.

28.10 | 14:00 | BFC Daugavpils – Grobiņas SC | Stadions "Celtnieks", Daugavpils

Lai BFC Daugavpils pakāptos uz otro vietu, sestdien jāpiepildās diviem scenārijiem – daugavpiliešiem pašiem jātiek pie uzvaras un jācer, ka paralēlajā mačā Ķekavā uzvaru svinēs FK Auda. Zaudējot ar vairāk nekā vienu vārtu starpību, BFC Daugavpils atvadīsies ne tikai no sudraba, bet arī bronzas medaļām, jo Grobiņas SC pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā ar identisku punktu skaitu un 1:2 zaudējumu bagāžā abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē. Augstāk par trešo vietu Grobiņas SC pakāpties gan nevar, jo iepriekšējā kārtā piedzīvotā sagrāve pret Olaines futbolistiem šādu iespēju ir laupījusi. Daugavpiliešu kontā ir astoņas uzvaras pēc kārtas, turklāt šajā laikā zaudēti tikai vieni vārti. Ja šīs komandas sniegums sezonas beigās to iecēlis starp līderiem, ar Grobiņas futbola vīriem noticis pretējais – nesenākajos piecos mačos piedzīvoti trīs zaudējumi.

28.10 | 14:00 | FK Staiceles Bebri – Valmiera Glass VIA | Mtc "Staicele"

Valmieras komanda iepriekšējā nedēļā savu skatītāju priekšā īstenoja varonīgu atspēlēšanos pret RTU FC/Skonto Academy un parūpējās par iespēju nopelnīto čempionu titulu nosvinēt uzvaras atmosfērā. Sestdien Staicelē čempioni lūkos sezonu noslēgt bez zaudējumiem, kamēr laukuma saimnieki cerēs uz pozitīvas nots pabeigt sezonu, kas viņiem līdz šim nesusi tikai vienu uzvaru un piecus punktus. Lai arī FK Staiceles Bebri ir šīs sezonas vājākā komanda arī uzbrukumā (kopumā 14 gūti vārti), pretinieku vārtsargus tā pārspējusi pēdējos trīs mačos pēc kārtas. Kad abas vienības jūlijā tikās Valmierā, mājinieki bija pārliecinoši labāki ar rezultātu 5:0, trīs vārtus gūstot Nikam Savaļniekam.

28.10 | 14:00 | FK Tukums 2000/TSS – Rēzeknes FA/BJSS | Tukuma pilsētas stadions

Spēle, kurā izšķirsies kopvērtējuma tabulas piektās vietas liktenis. Tukumnieki šo pozīciju nosargās, ja sestdien izcīnīs vismaz vienu punktu, kamēr rēzeknieši no septītās un piekto pozīciju uzlēks, ja pratīs tikt pie uzvaras. Neizšķirts Rēzeknes FA/BJSS paaugstinās uz sesto vietu, bet zaudējums liks samierināties ar septīto ailīti tabulā. FK Tukums 2000/TSS futbolisti bez uzvarām ir sešās spēlēs pēc kārtas, šajā laikā iekrājot tikai vienu punktu un gūstot vien divus vārtus. Ja pirms tam neveiksmes ciestas saspringtās cīņās, pirms nedēļas Daugavpilī tika piedzīvota pamatīga sagrāve – 0:8. Rēzeknes pārstāvju nesenākās sekmes ir nedaudz labākas – piecās spēlēs iegūti seši punkti. Jūlijā Rēzeknē viesi no Tukuma svinēja 4:0 uzvaru spēlē, kurā kopumā tika parādītas četras sarkanās kartītes.

ONLINE.LFF.LV | KOMANDA.LV 1. LĪGA

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija