Sestdien, 21. oktobrī, savu līdzjutēju priekšā Valmiera Glass VIA vienības spēlētāji un treneri tika sveikti kā 2017. gada sezonas komanda.lv 1. līgas čempionāta uzvarētāji.

Čempionu titulu valmierieši nodrošināja vēl pirms nedēļas, bet sestdien priekšpēdējās kārtas mačā pēdējoreiz šosezon tikās ar vietējiem atbalstītājiem, kopā ar RTU FC/Skonto Academy komandu sarūpējot notikumiem bagātu maču – dramatiska mājinieku uzvara ar 4:3 (1:1).

 SPĒLES UN APBALVOŠANAS FOTO GALERIJA

Pēc spēles norisinājās svinīgā Valmiera Glass VIA sveikšana, kurā piedalījās arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels un turnīra titulsponsora - sporta preču veikala Komanda - projektu vadītājs Oskars Sijāts.

Kārtu pirms sezonas beigām valmierieši joprojām ir bez zaudējumiem un par astoņiem punktiem apsteidz FK Progress/AFA Olaine futbolistus. No viņiem par trim punktiem atpaliek BFC Daugavpils komanda, kas saglabā izredzes noslēdzošajā kārtā pakāpties uz otro vietu. Kā zināms, turnīra čempioni nopelna tiesības 2018. gadā piedalīties SynotTip Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju sacentīsies pārspēlēs ar Virslīgas šīs sezonas septīto labāko komandu FK Metta/Latvijas Universitāte.

Online.lff.lv | komanda.lv 1. līga

Iepriekš valsts otrajā spēcīgākajā līgā Valmieras klubs izcīnīja otro vietu 1996., 2006. un 2015. gadā, bet trešajā vietā ierindojās 2005., 2013. un 2014. gadā. Pērn valmieriešiem ceturtā vieta.

Latvijas Virslīgas čempionātā Valmiera bija pārstāvēta 1992. un 1993. gadas sezonās, kā arī laikā no 1997. līdz 2003. gadam.

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija