Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) aicina komandas pieteikties 2017./2018. gada Latvijas kausa izcīņai, kuru plānots aizvadīt no šā gada novembra līdz nākamā gada martam saskaņā ar LTFA valdes apstiprināto kalendāru. Sacensībām līdz pat oktobra izskaņai var pieteikties jebkurš klubs.

Latvijas kausa izcīņa noritēs sešos posmos. Pirmajos trijos no tiem pretinieku izloze notiks pirms sacensību sākuma, savukārt noslēdzošo trīs posmu izloze risināsies turnīra vidū – uzreiz pēc astotdaļfināla cīņām.

Pirmajā kārtā startēs visi Latvijas Futbola federācijas (LFF) reģionālo centru sacensību klubi, otrajā tiem pievienosies arī 1.līgas vienības, savukārt Optibet Virslīgas komandas par kausa trofeju cīņu sāks no trešās kārtas jeb astotdaļfināla. Sacensību pusfinālus plānots aizvadīt starp nākamā gada 10. un 25. februāri, savukārt izšķirošais fināla mačs risināsies 3. martā.

Šajā sezonā pirmo reizi turnīra dalībniecēm ieviesta diferencēta dalības maksa, lai tādā veidā maksimāli veicinātu reģionālo komandu piesaisti. LFF reģionālo centru sacensību klubiem, kuri ir LTFA biedri, dalība ir bezmaksas.

Latvijas kausa izcīņā piedalīsies maksimums 32 komandas, un visas spēles tiks aizvadītas LTFA apstiprinātajās sporta zālēs, ar kuru sarakstu iespējams iepazīties asociācijas mājaslapā www.ltfa.lv.

Kā zināms, pērnajā sezonā turnīrā piedalījās 22 komandas, bet par trofejas ieguvēju kļuva FK RABA, kas izšķirošajā mačā ar rezultātu 3:1 uzveica principiālo sāncensi FK Nikars, tādējādi otro reizi vēsturē kļūstot par Latvijas kausa ieguvēju.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija