Iepriekšējā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Elites līgas otrās kārtas cīņas. Tās ietvaros otro panākumu pēc kārtas kaldināja Futbola Parks/LSPA, kas tādējādi ar sešiem punktiem izvirzījusies sacensību tabulas līderpozīcijā.

Divi Nila Svarena un Vladislava Pavļučenko vārtu guvumi palīdzēja studentiem ar rezultātu 7:2 pieveikt Olaine komandu. Jāpiebilst, ka pašā mača izskaņā olainieši nopelnīja divas sarkanās kartītes, noraidījumus saņemot Dmitrijam un Pavelam Antropovam, kuri tādējādi nākamajā cīņā diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt savai komandai.

Futbola Parks/LSPA šobrīd ir vienīgā Elites līgas komanda, kurai izdevies divu kārtu laikā savākt maksimāli iespējamos sešus punktus.

Tikmēr citā duelī pirmo uzvaru turnīrā izcīnīja pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēja JakoSport&Graanul Pellets, kas ar 3:0 pārspēja ārpus konkurences startējošo FC INTER STAR. Visus trīs vārtus šajā spēlē guva Maksims Selivončiks, bet komandas kopumā par abām nopelnīja deviņus brīdinājumus, kā arī noraidījumu – mača noslēdzošajā minūtē sarkano plāksteri saņēma FC INTER STAR futbolists Edgars Ungurs.

Neveiksmīgi šī sezona turpina izvērsties pērn sudraba godalgas ieguvušajiem DSV Transport telpu futbolistiem, kuri svētdien spraigā cīņā ar rezultātu 3:4 piekāpās Baltic International Bank (BIB). Vēl 37. minūtē Mihails Ivanovs no 2:4 samazināja rezultāta deficītu līdz 3:4, tomēr mača izskaņā panākt vismaz neizšķirtu transportniekiem neizdevās.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā savu pirmo uzvaru jaunajā sezonā kaldināja Bettend.com, kas ar 4:1 sarūgtināja FREE, divus vārtus gūstot Vitālijam Veinbergam.

Kā zināms, Elites līgā laureāti tiks noteikti divos posmos. Vispirms pēc divu apļu cīņā pēc tā sauktās riņķa sistēmas tiks noskaidrotas četras labākās komandas, kuras savstarpēji aizvadīs viena apļa turnīru, tādā veidā sadalot vietu izkārtojumu no pirmās līdz ceturtajai, savukārt vājākais kvartets līdzīgā veidā cīnīsies par 5.-8. vietu.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija