FK Liepāja futbolisti otrdien, 17. oktobrī, aizvadīja 2017./2018. gada UEFA Jaunatnes līgas (UEFA Youth League) pirmās kārtas atbildes spēli, izbraukumā tiekoties ar vienaudžiem no Baltkrievijas kluba Soļigorskas Shakhtyor. Piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:3 (0:1), liepājnieki divu spēļu summā piekāpās ar rezultātu 2:4.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 27. septembrī Liepājā pārāki ar rezultātu 2:1 bija mājinieki, un arī šoreiz, spēlei aizritot līdzīgā cīņā, uzvarēja laukuma saimnieki. Otros un trešos vārtus baltkrievi guva spēles beigu daļā.

UEFA.COM | SPĒLES PROTOKOLS

Šī ir piektā sezona turnīram starp Eiropas labākajām jauniešu futbola komandām un pirmā reize, kad tajā bija pārstāvēta arī Latvija.

UEFA Jaunatnes līgas turnīra izspēli veido sacensības divos zaros – UEFA Čempionu līgas zars, kurā startē to 32 klubu jauniešu komandas, kuri kvalificējušies 2017./2018. gada UEFA Čempionu līgas turnīram, un Nacionālo čempionu zars, kurā startē 32 valstu nacionālo jaunatnes čempionātu uzvarētāji pēc 2016. gada UEFA valstu koeficienta rādītājiem.

FK Liepāja klubs tika pie vietas Nacionālo čempionu zarā. Tajā izspēle notiek divās kārtās – vispirms 32 komandas sadalītas 16 pāros, kur aizvada pa vienai spēlei savā laukumā un izbraukumā, bet šo maču uzvarētāji iekļūs otrajā kārtā. Tajā pēc identiskas sistēmas tiks noskaidrotas astoņas komandas, kas kvalificēsies play-off kārtai un pievienosies astoņu UEFA Čempionu līgas zara apakšgrupu otro vietu ieguvējiem.

Nacionālo čempionu zara otrajā kārtā Baltkrievijas komanda tiksies ar FC Nitra no Slovākijas. Otrās kārtas spēles paredzētas 1. un 22. novembrī.

Play-off kārtā 16 komandas tiks sadalītas astoņos pāros un vienā mačā sadalīs ceļazīmes uz astotdaļfinālu, kur šīs vienības jau gaidīs UEFA Čempionu līgas zara apakšgrupu uzvarētāji. Turpinājumā astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā uzvarētāji tiks noskaidroti vienā spēlē.

Sacensībās Liepājas klubu pārstāvēja komanda, kas 2016. gadā kļuva par Latvijas Jaunatnes čempionāta Elites grupas uzvarētāju U-18 vecuma grupā. Turnīrā var piedalīties futbolisti, kuri dzimuši, sākot no 1999. gada 1. janvāra, tomēr sastāvā var būt līdz trim futbolistiem, kuri dzimuši laikā no 1998. gada 1. janvāra līdz 1998. gada 31. decembrim.

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas bija pārstāvēta šīs sezonas UEFA Jaunatnes līgas sacensībās.


Latvijas Futbola federācija