Aizvadītās nedēļas nogalē risinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā 1.līgas čempionāta komandu pārstāvju sapulce un kalendāra izloze. Gaidāmajā sezonā startēs 16 dalībnieces, kuras būs sadalītas divās konferencēs – Austrumu un Rietumu. Patlaban dalību apstiprinājušas jau 14 komandas, bet divas vakances – pa vienai katrā no konferencēm – joprojām ir brīvas. Pieteikties turnīram būs iespējams vēl līdz 31. oktobrim.

Atšķirībā no pērnās sezonas 1.līgas čempionātu skārušas ievērojamas izmaiņas gan dalībnieču skaita ziņā, gan izspēles formātā. Visas 16 komandas sadalītas divās konferencēs (Austrumu un Rietumu) pa astoņām vienībām katrā. Laika periodā no 12. novembra līdz nākamā gada 4. martam komandas savu konferenču ietvaros aizvadīs divu riņķu turnīru, pa reizei tiekoties ar katru pretinieci mājās un izbraukumā.

Katras konferences divas labākās vienības nodrošinās vietu pusfinālā, kur pirmo vietu ieguvējas tiksies ar pretējās konferences otro pozīciju īpašniecēm, divu maču summā noskaidrojot abas finālistes. Savukārt izšķirošais mačs, kā arī cīņa par trešo vietu notiks Latvijas telpu futbola dienas ietvaros 2018. gada 25. martā.

Patlaban Austrumu konferencē dalību apstiprinājušas tādas komandas kā LDZ Cargo/DFA, Rēzeknes FA, FK Limbaži, PB Line, TFK Salaspils, Ošukalns un Madona FK, kamēr Rietumu konferencē spēkus samēros JFK Saldus, FK Nīca, RSU/Dobele, FC Nikers, Talsi/FK Laidze, TFK Liepāja un UPTK. Kā iepriekš vēstīts, katrā no konferencēm joprojām ir pa vienai brīvai vietai, uz kuru pieteikties varēs līdz 31. oktobrim. Tomēr tā kā potenciālo dalībnieču loks ir pietiekoši plašs, LTFA aicina komandas neatlikt pieteikumu iesniegšanu uz pēdējo brīdi.

Kā zināms, pērnajā sezonā astoņu dalībnieču konkurencē triumfēja Valmiera Glass VIA, otrajā vietā ierindojās FC Nikers, savukārt godpilno trešo vietu izcīnīja Ošukalns.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija