Divas kārtas pirms komanda.lv 1. līgas čempionāta sezonas noslēguma kopvērtējuma pirmo vietu nodrošinājusi Valmiera Glass VIA komanda. Izcīnot uzvaru turnīrā, valmierieši nopelnījuši tiesības nākamajā sezonā sacensties SynoTip Virslīgas čempionātā.

Pirmo vietu kopvērtējuma tabulā Valmieras komanda garantējusi, sestdien, 14. oktobrī, izbraukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarot FK Tukums 2000/TSS vienības futbolistus. Lai nodrošinātu pirmo vietu sacensībās, valmieriešiem atlikušajās trīs turnīra kārtās bija jātiek pie vismaz viena punkta.

Kā turnīra čempioni Valmiera Glass VIA tiks sveikti 21. oktobrī pēc spēles savā laukumā pret RTU FC/Skonto Academy, kad saņems uzvarētāju kausu un medaļas.

Online.lff.lv | komanda.lv 1. līga

Šīs sezonas 20 aizvadītajās spēlēs Valmiera Glass VIA kā vienīgā sacensībās iztikusi bez zaudējumiem.

Iepriekš valsts otrajā spēcīgākajā līgā Valmieras klubs izcīnīja otro vietu 1996., 2006. un 2015. gadā, bet trešajā vietā ierindojās 2005., 2013. un 2014. gadā. Pērn valmieriešiem ceturtā vieta.

Latvijas Virslīgas čempionātā Valmiera bija pārstāvēta laikā no 1997. līdz 2003. gadam.

Kā zināms, komanda, kas turnīrā ieņems otro vietu, divās pārspēlēs par iespēja spēlēt Virslīgā tiksies ar valsts augstākās līgas septītās pozīcijas ieguvējiem. Uz otro vietu komanda.lv 1. līgā turpina pretendēt trīs vienības – Grobiņas SC, FK Progress/AFA Olaine un BFC Daugavpils.

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija
Foto - Valmiera Glass VIA