Pēc gada garumā ilgušās intensīvās sagatavošanās 2. septembrī uz Minheni devās trīs Riga United FC pārstāvji - sieviešu komandas galvenais treneris Artūrs Zālītis, sieviešu komandas spēlētāja un jaunās paaudzes trenere Līga Patupa, kā arī kluba sekretārs Andrē Klīse - , kuru mērķis bija papildināt savas zināšanas ar neatsveramu pieredzi par jauniešu un sieviešu spēlētāju sagatavošanu slavenajā Vācijas klubā Minhenes Bayern.

"Katra diena, kas tika pavadīta nedēļu ilgajā viesošanās reizē Minhenē, parādīja, cik daudz cītīga darba un rūpes ir ieguldītas, lai turētu klubu ļoti stabilā stāvoklī no finansiālā un futbola viedokļa. Mūsu pirmie iespaidi radās jau no pirmās dienas, apmeklējot Bayern sieviešu rezerves komandas spēli un Allianz Arena stadionu, kur spēles aizvada vīriešu galvenā komanda. Turpat izdevās apmeklēt kluba muzeju un rast priekšstatu par kluba vēsturi, kas, savukārt, lika saprast, ka futbols Vācijā ir tuvu reliģijai," pauž Latvijas klubs. "Tas bija liels gods tikties ar treneriem un spēlētājām no sieviešu pirmās un rezerves komandas, kā arī no U-17 vecuma pirmās un rezerves komandas. Skatoties uz darbu, kas tur norit, un ļaudīm, kuri ir iesaistīti un nemitīgi strādā, lai uzlabotu kluba un jaunatnes infrastruktūru un būtu vadošajās pozīcijās futbolā, nerodas jautājums, kāpēc klubs ir tik panākumiem bagāts. Piedzīvojot to visu klātienē, apzinies, cik svarīga ir disciplīna, kārtība un atbildība tajā, ko dari. Tas izstaro no ikviena, ko mēs tur satikām - personāls, spēlētāji, treneri un kluba vadība. Katram ir sava loma, kurai tie ir uzticīgi. Spēlētājiem jābūt noskaņotiem uz darbu, kad vien tas ir nepieciešams, un sava labākā snieguma demonstrēšanu katru nedēļu. Visi treniņa centrā strādājošie strādā viena kopēja mērķa labad, lai sasniegtu augstāko virsotni, kas ir futbola pasaulē."

"Riga United FC sadarbība ar Bayern palika kā neaizmirstama mūsu jaunajam - pēc futbola mērauklas - futbola klubam. Ne tikai tādēļ, ka šī bija fantastiska iespēja, bet arī dēļ lieliskās pieredzes, ko guva mūsu kluba pārstāvji Minhenē. Tur pavadītais laiks kalpos kā milzīga motivācija mūsu treneriem un personālam, lai sasniegtu arvien augstākus mērķus. Tas bija liels gods tikties ar Bayern, un mēs vienmēr būsim pateicīgi par izrādīto cieņu un dalīšanos ar savām zināšanām," piebilst klubs.

Rīgas klubs vēlas pateikties atbalstītājiem, kuri ļāva šim ceļojumam īstenoties dzīvē - Radisson Blue Latvia, ParkInn Valdemara, ParkInn Barona, Yakuza Sushi & Asian Fusion, Macron Latvia un Vācijas vēstniecībai Latvijā.


Informāciju sagatavoja:
Riga United FC