Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un valstsvienības pussargs Aleksejs Višņakovs pirmdien, 9. oktobrī, Skonto stadionā notikušajā preses konferencē atbildēja uz ārzemju un pašmāju žurnālistu jautājumiem pirms gaidāmās 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles starp Latviju un Andoru

 Latvijas izlases preses konference un pirmsspēles treniņš (09.10.2017.)

 Aleksandrs Starkovs: Andoras izlase parādīja, ka prot labi un organizēti aizsargāties

"Fēru salās nospēlējām ne tā, kā plānojām un gatavojāmies. Centra pussargi bija maz ar bumbu, maz kustējās, lai to saņemtu. Tāpēc mūsu vārtsargs un aizsargi bija spiesti bieži spēlēt ar garām piespēlēm, kas mums nepalīdzēja. Protams, mums arī spēlē izbraukumā pietrūka pussargi Edgars Vardanjans un Dāvis Indrāns, kuri daudz kustas un aktīvi meklē bumbu. Šo ņemsim vērā, gatavojoties nākamajai spēlei. Ir jāatzīmē darbības aizsardzībā un arī mūsu vāŗtsarga sekmīgo spēli. Pozitīvi ir tas, ka mēs apturējām garo zaudējumu sēriju. Šo spēli nezaudējām, neielaidām vārtus, neskatoties uz spiedienu komandas virzienā,” valstsvienības galvenais treneris preses konferences ievadā atcerējās iepriekšējo spēli Fēru salās.

Attiecībā uz gaidāmo spēli pret Andoru, Aleksandrs Starkovs preses konferencē izteicās sekojoši: “Gribam mūsu līdzjutēju priekšā pabeigt šo ciklu ar uzvaru. Andoras izlase parādīja, ka prot labi un organizēti aizsargāties. Lai apspēlētu šo komandu, mums būs daudz jākustas un jātur augsts spēles temps visu spēli! Mums ātri un precīzi jāspēlē ar bumbu! Un šādā spēlē svarīgi būs agresīvi spēlēt viens pret vienu! Nepieciešams riskēt, lai apspēlētu pretinieku. Mēs spēlējam savā stadionā. Ceram, ka līdzjutēji mūs atbalstīs visu spēli. Mums tas ir ļoti vajadzīgs!”  

“Mēs gatavojamies spēlei. Kolektīvs valstsvienībā ir ļoti labs. Mēs visi ļoti vēlamies uzvarēt šo spēli. Vēlamies parādīt mūsu līdzjutējiem un radiniekiem, ka tomēr esam spējīgi izcīnīt arī uzvaras! Mēs darīsim visu, kas no mums atkarīgs. Aicinu nākt un atbalstīt mūsu komandu stadionā!” šādi pirmsspēles preses konferencē izteicās valstsvienības pussargs Aleksejs Višņakovs. 

Piedāvājam abu preses konferenču pilnās audio versijas.

 


Latvijas Futbola federācija