Svētdien, 8. oktobrī, netika aizvadīta Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas finālspēle, kurā bija paredzēts tikties Rīgas Futbola skola un FK Liepāja komandām.

Mačs plkst. 14:00 bija paredzēts Iecavas novada stadionā, tomēr spēli tur nebija iespējams uzsākt saistībā ar vārtu konstrukciju neatbilstību sekmīgas spēles norises prasībām, kā arī ar lietus ietekmētā laukuma līniju nepietiekamu redzamību.

Komandas, apspriedē piedaloties spēles inspektoram, tiesnešiem un organizatoriem, savstarpēji vienojās par spēles pārcelšanu uz plkst. 17:00 Arkādija stadionā Rīgā, kas operatīvā kārtā tika sagatavots atbilstoši visām prasībām. Vēl atrodoties Iecavā, FK Liepāja nepauda pretenzijas pret šādu situācijas risinājumu, tomēr par spīti iesaistīto pušu sākotnējai mutiskai norunai FK Liepāja uz spēles sākumu Rīgā neieradās. Par FK Liepāja komandas lēmumu spēles oficiālās personas uzzināja, ierodoties spēles jaunajā norises vietā. Iestājoties spēles paredzētajam sākuma laikam, tika lemts par spēles atcelšanu.

Situāciju drīzumā skatīs un par mača iznākumu lems Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija.

Šī ir ceturtā Latvijas kausa izcīņas sezona sievietēm. Rīdzinieces trofeju bija izcīnījušas visos līdzšinējos šī turnīra pastāvēšanas gados.


Latvijas Futbola federācija