Dainis Kazakevičs pēc mača pret Nīderlandes U-21 izlasi atzina, ka spēles rezultāts un spēles gaita atainoja starpību līmenī, kāds ir starp šīm divām izlasēm. Treneris norādīja, ka mūsu komandai neizdevās spēles sākums, kad pretinieku pussargiem tika dotas iespējas spēlēt starp līnijām un neveiksmīgi tika zaudēti pirmie vārti, kas lika mūsu komandai spēlēt citādāk, kā to darītu pie rezultāta 0:0. “Slikti ir tas, ka zaudēti divi vārti, kas tika gūti pēc mūsu spēlētāju individuālām kļūdām, jo pretinieks ir spējīgs tās izmantot. Tāpat izpaudās individuālā līmeņa starpība, jo Nīderlandes izlases spēlētāji spēlē laba līmeņa Eiropas līgās. Neveiksmīgais sākums mums liedza pacīnīties par pozitīvu spēles rezultātu,” teica galvenais treneris.

Kazakevičs pieminēja, ka mūsu komandai izdevās radīt dažus pretuzbrukumus, izveidojot divus vārtu gūšanas momentus, tomēr pietrūka meistarības tos realizēt. “No šīs spēles mēs varam paņemt taktiskās lietas, kurās mums ir jāpieliek, lai mēs varētu cīnīties par punktiem un uzvarām, ko nav vienkārši izdarīt. Pozitīvi, ka otrajā puslaikā komanda parādīja raksturu, kad grūtā situācijā puiši pielika spēlē, kļuva agresīvāki, izveidoja pretuzbrukumus, spēlēja augstu, lai piespiestu pretinieku kļūdīties,” komentēja treneris.

Latvijas izlases pussargs Ingars Sarmis Stuglis minēja, ka komanda zināja, ka būs grūta spēle, un atzina, ka spēle bija līdzīga kā pret Anglijas izlasi, kad mājinieki dominēja, mēs nevarējām izveidot momentus, vien dažus pusmomentus. Spēlētājs norādīja, ka Nīderlandes izlases spēlētāji ir fiziski spēcīgāki. “Mēs spēlējām kā varam, viņi - kā grib, tur ir tā atšķirība,” sacīja Stuglis. “Mūsu komandai vajag vairāk cīņas un viltības, jo meistarības ziņā mēs esam daudz vājāki par viņiem, tāpēc jādomā citi veidi, kā uzvarēt,” atzina Latvijas izlases spēlētājs.


Latvijas Futbola federācija