Šajā nedēļas nogalē ar trim spēlēm startēs Optibet Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta jaunā sezona, kurā piedalīsies astoņas komandas. Pirmo reizi turnīrs risināsies ar ģenerālsponsora atbalstu.

Salīdzinājumā ar pērno sezonu, kad par Latvijas valsts spēcīgākās telpu futbola komandas titulu spēkiem mērojās deviņas vienības, dalībnieču skaits ir nedaudz samazinājies, taču kopumā lielas izmaiņas Optibet Virslīgas klubu sastāvā nav notikušas. Jau 11. reizi čempionāta spēcīgākās vienības godu lūkos aizstāvēt pašreizējā titula īpašniece un desmitkārtējā titula ieguvēja FK Nikars, kas neapšaubāmi uzskatāma par izteiktu favorīti gaidāmajā sezonā. Jāatzīmē, ka pāreju periodā komandai no FK RABA pievienojies Latvijas izlases pārstāvis Oskars Ikstens, kā arī trīs leģionāri – brazīlieši Rodrigo Silveira un Edigleusons De Sousa, kā arī krievs Nikolajs Pereverzevs.

Tāpat turnīrā startēs pēdējās desmitgades sīkstākā FK Nikars sāncense, Latvijas telpu futbola izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK RABA, pērn debijas sezonā Virslīgas bronzas godalgas izcīnījusī TFK Rēzekne, kā arī uzreiz aiz medaļnieku pulka palikusī FK BEITAR.

Līdzīgi kā pagājušajā sezonā sacensību dalībnieku pulkā redzēsim FC Petrow, SK Monarhs un New Project (šogad - New Project/TENTE) vienības, savukārt debijas sezonu aizvadīs Latvijas 1. līgas čempionātā uzvarējusī Valmiera Glass VIA. Tikmēr no Optibet Virslīgas futbola kartes šajā sezonā pazudušas Daugavpils un RTU/Madona FK komandas.

Optibet Virslīgas čempionātu plānots aizvadīt līdz 2017. gada maijam, priekšsacīkšu etapā klubiem aizvadot divu apļu turnīru, bet pēcāk spēkojoties play-off kārtā, kur atkarībā no ieņemtās pozīcijas čempionātā tiksies pirmās un astotās, otrās un septītās, trešās un sestās, kā arī ceturtās un piektās vietas ieguvējas.

Sacensību atklāšanas spēlē sestdien plkst. 14:00 FK Nikars komanda Elektrum Olimpiskajā centrā tiksies ar TFK Rēzekne, savukārt plkst. 20:00 turpat spēkosies FC Petrow un FK RABA. Savukārt dienu vēlāk plkst. 14:00 šajā pašā norises vietā New Project/TENTE dosies laukumā mačā pret FK BEITAR.

Jāpiebilst, ka FK Nikars komandai šī būs pēdējā spēku pārbaude pirms došanās uz UEFA Futsal Cup pamatsacensību kārtu Serbijā, kur no 11. līdz 14. oktobrim titulētākais Latvijas klubs spēkosies ar serbu Ekonomac, portugāļu čempioni Sporting, kā arī Ukrainas vienību Kherson.

Kā zināms, pērnajā sezonā FK Nikars desmito reizi kļuva par Latvijas čempioni, finālsērijā pārspējot FK RABA vienību, kamēr mazajā finālā TFK Rēzekne pieveica FK BEITAR.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija