Jau sestdien, 7. oktobrī, trīs kārtas pirms sezonas beigām uzvaru komanda.lv 1. līgas čempionātā var nodrošināt kopvērtējuma ilglaicīgā līdere Valmiera Glass VIA. Savukārt cīņā par otro vietu svarīgus mačus aizvadīs visas trīs tās tīkotājas.

07.10 | 14:00 | Valmiera Glass VIA – JDFS Alberts | Vidzemes Olimpiskais centrs

Pēc pagājušās nedēļas rezultātiem, kad valmierieši viesos ar 5:1 apspēlēja FK Auda, bet Grobiņas SC nenosargāja pārsvaru un ar 1:2 piekāpās daugavpiliešiem, Valmiera Glass VIA pārsvars kopvērtējuma tabulas augšgalā pār Grobiņas SC un FK Progress/AFA Olaine komandām sasniedzis desmit punktus. Katrai komandai līdz sezonas beigām atlikušas četras spēles, kas nozīmē, ka uzvaras gadījumā valmierieši jau sestdien tiks kronēti par čempioniem. Pirmo vietu Valmieras pārstāvji nodrošinās arī tad, ja gaidāmajā kārtā uzvarēt nespēs neviena no pirmā trijnieka komandām. Šis uzdevums mājiniekiem gan būs grūts, jo JDFS Alberts atrodas uz viļņa – izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, šajā laikā ielaisti tikai vieni vārti un kopvērtējumā panākts tikai viena punkta atstatums no sestās vietas. Tas iespēts par spīti tam, ka JDFS Alberts ar 18 gūtiem vārtiem šajā rādītājā ir otra sliktākā turnīrā. Zaudētajos vārtos (28) gan dalīta ceturtā pozīcija. Izceļams, ka pēdējās četras spēles, kurās rīdzinieki bijuši viesu statusā, noslēgušies ar vienādu rezultātu – kādas komandas 1:0 uzvaru. Valmiera Glass VIA kontā tikmēr ir deviņas uzvaras pēc kārtas, turklāt katrā no pēdējiem trim mačiem komandai izdevies gūt pa pieciem vārtiem. Pirmajā aplī Rīgā vidzemnieki uzvarēja ar 3:0, bet pērnajā sezonā šajā duelī Valmieras vienība bija pārāka ar 3:0 savā laukumā un ar 6:1 viesos.

07.10 | 14:00 | FK Staiceles Bebri – RTU FC/Skonto Academy | MTC "Staicele"

Spēle tiešraidē būs vērojama portālā Sportacentrs.com. Staiceles futbolistiem šosezon atlikušas trīs spēles, un katrā no tām komandai jāizcīna uzvara, lai tā izvairītos no pēdējās vietas ieņemšanas. Pirms nedēļas bebri prata tikt pie punkta Tukumā (1:1), pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju. Savukārt RTU FC/Skonto Academy vienība, kas sezonu noslēdz ar četru izbraukuma maču sēriju, pēdējā laikā pratusi atgriezties uz panākumu ceļa un uzvarējusi divās spēlēs pēc kārtas. Lai arī kopvērtējumā rīdzinieki apsteidz vien divus konkurentus, sestā pozīcija atrodas tikai četru punktu attālumā. Jūnijā savā laukumā šajā duelī galvaspilsētas pārstāvji uzvarēja ar 2:0.

07.10 | 15:00 | BFC Daugavpils – FK Auda | Stadions "Celtnieks"

Sezonas izskaņā BFC Daugavpils komandas sniegums izpelnījies skaļas uzslavas – gūtas piecas uzvaras pēc kārtas, ieskaitot panākumus pār Olaines un Grobiņas futbola vīriem, un šajā laikā ielaisti tikai vieni vārti. Pagājušās nedēļas panākums savā laukumā pār Grobiņas SC ļauj daugavpiliešus ļoti pamatoti saukt par vieniem no pretendentiem uz otro vietu, jo priekšā esošās Olaines un Grobiņas komandas iekrājušas vien par trim punktiem vairāk. Katru no četrām atlikušajām spēlēm Daugavpils vienība aizvadīs savu skatītāju priekšā. Tikmēr FK Auda pēc divu uzvaru izcīnīšanas pirms nedēļas neatrada argumentus valmieriešu pārspēkam un kopvērtējumā pašlaik ieņem astoto vietu. Šī Ķekavas futbolistiem būs pēdējā izbraukuma spēle šosezon. Pirmajā aplī šis duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

07.10 | 16:00 | Rēzeknes FA/BJSS – Grobiņas SC | RPD Sporta pārvaldes stadions

Uzvaras gadījumā rēzeknieši saglabās labas izredzes sezonas izskaņā ielauzties labāko pieciniekā, savukārt Grobiņas futbolisti, kā jau minēts, šobrīd saglabā izredzes uz kādu no visu kalumu medaļām. Pēc teicamās sezonas pirmās puses Kurzemes pārstāvju sniegums pēdējā laikā gan ir krasi mainījies, jo nesenāko četru spēļu nogrieznī piedzīvoti trīs zaudējumi. Gaidāmās spēles mājinieki bez uzvaras bija palikuši četrās spēlēs pēc kārtas, bet pirms nedēļas Preiļos šai sērijai tika pielikts punkts. Abas komandas šķietami meklē ceļu uz sekmīgu un stabilu sezonas izskaņu, tāpēc sestdienas spēle šajā ziņā būs izšķiroša katrai no tām. Pirmā apļa tikšanās reize neitrālajiem līdzjutējiem nelika vilties – astoņi gūti vārti, pieci precīzi sitieni jau pirmo 22 minūšu laikā un 5:3 Grobiņas SC uzvara. Izceļams, ka gaidāmajā mačā diskvalifikāciju dēļ viesiem nevarēs palīdzēt uzreiz trīs futbolisti – Denijs Ralfs Džeriņš, Devids Dobrecovs un Raimonds Sāmietis. D. Dobrecovs saņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju, kas liek ar lielu varbūtību secināt, ka par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļūs Valmiera Glass VIA pārstāvis Alvis Dubovs.

07.10 | 18:00 | FK Progress/AFA Olaine – FK Smiltene/BJSS | Olaines pilsētas stadions

Olaines komanda iepriekšējā kārtā nespēlēja, bet nedēļu iepriekš tai izdevās uzvarēt Rēzeknē un pārtraukt divu zaudējumu sēriju. Rezultāti citos mačos ļāvuši pērnās sezonas vicečempioniem saglabāt visas iespējas uz šī rezultāta atkārtošanu, taču, kā jau minēts, pašlaik arī viņi saglabā matemātiskas izredzes ierindoties pat pirmajā vietā. Viņu pretinieki no Smiltenes aizvadīs pēdējo izbraukuma spēli šosezon. Iepriekš smilteniešiem bija izdevies palikt nepārspētiem trīs mačos pēc kārtas, tomēr pirms nedēļas savu skatītāju priekšā tika atzīts RTU FC/Skonto Academy pārākums. Kopvērtējumā FK Smiltene/BJSS ir devītajā vietā, tomēr blīvais komandu izkārtojums ļauj cerēt uz pozīciju uzlabošanu. Pirmajā aplī Smiltenē viesi bija pārliecinoši pārāki ar 4:0, bet iepriekšējā sezonā uzvaras dalītas uz pusēm – mājinieku uzvaras ar 1:0 Smiltenē un 4:1 Olainē.

TURNĪRA SADAĻA ONLINE.LFF.LV

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija