Jau šo svētdien, 8. oktobrī, starts tiks dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajam SynotTip 2017./2018. gada Rīgas telpu futbola čempionātam, kas šogad līdzīgi kā pērn pulcēs dalībniekus trijās dažādās līgās. Kopumā sacensībās piedalīsies 44 vienības, un tieši tāpat kā iepriekšējā sezonā laureāti tiks noskaidroti trijās līgās – Elites, Izaicinājuma un Alternatīvajā.

Elites līgā, kā ierasts, startēs astoņas dalībnieces, un medaļnieces tiks noteiktas divos posmos. Vispirms pēc divu apļu cīņām pēc tā sauktās riņķa sistēmas tiks noskaidrotas četras labākās komandas, kuras savstarpēji aizvadīs viena apļa turnīru, tādā veidā sadalot vietu izkārtojumu no pirmās līdz ceturtajai, savukārt vājākais kvartets līdzīgā veidā cīnīsies par 5.-8. vietu.

Līdzīgi kā pērn starp dalībniecēm redzēsim abas iepriekšējā gada spēcīgākās komandas JakoSport&Graanul Pellets un DSV Transport, kā arī vienu no diviem bronzas godalgu komplektiem ieguvušo FC INTER STAR, kas arī šogad startēs ārpus konkurences. Dalībnieku pulkā palikušas arī FREE, Olaine un UNICEF, kas šogad piedalās kopējā ieskaitē ar nosaukumu Bettend.com. Savukārt klāt nākušas pērn Izaicinājuma līgā attiecīgi otro un trešo pozīciju ieguvušās komandas LSPA un Baltic International Bank (BIB).

Visas Elites līgas spēles risināsies svētdienās starp plkst. 16:30 un plkst. 20:30 Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē Visvalža ielā 9 laika periodā no 8. oktobra līdz nākamā gada 11. martam. Komanda, kas izcīnīs zelta godalgas, nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas 1. līgas čempionātā.

Tikmēr Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā dažādās Rīgas un tās tuvākās apkārtnes sporta zālēs šosezon startēs 24 dalībnieces (joprojām ir iespēja pieteikties pēdējai brīvajai vakancei), kas sadalītas trijās apakšgrupās pa astoņām katrā. Līgas izspēles formāts palicis nemainīgs – mači notiks divos posmos pēc kalendāra, kas saskaņots atbilstoši dalībnieču vēlmēm. Pirmā posma izspēle tiek plānota līdz 14. janvārim, un tajā visas komandas trijās grupās aizvadīs divu apļu cīņas, tiekoties ar katru pretinieci mājās un viesos.

Deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kas tiks aizvadīts orientējoši līdz nākamā gada 18. martam. Šajā sacensību etapā katra no šīm deviņām komandām izspēlēs pa diviem mačiem (mājās un viesos) ar citu apakšgrupu komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Pārējās sacensību dalībnieces otrajā posmā izspēlēs vietas no desmitās līdz pēdējai.

Komandām, kas saskaņā ar 2017./2018. gada čempionāta rezultātiem ieņems pirmo, otro un trešo vietu Izaicinājuma līgā, nākamajā sezonā būs obligāti jāspēlē Elites līgā.

Tāpat otro gadu pēc kārtas notiks Alternatīvās līgas čempionāts, kur 12 dalībnieces uzvarētāju noskaidros pēc viena apļa sistēmas jau minētajā Rīgas 15. vidusskolā piektdienās starp plkst. 20:00 un plkst. 22:30 no 13. oktobra līdz nākamā gada 9. martam. Pirmo triju vietu ieguvējām nākamajā sezonā būs obligāti jāspēlē Izaicinājuma līgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija