Svētdien, 8. oktobrī, Iecavas novada stadionā Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas finālspēlē tiksies Rīgas Futbola skola un FK Liepāja komandas. Mača sākums plkst. 14:00, bet ieeja stadionā būs bez maksas.

Spēles gaitai būs iespējams sekot līdzi online.lff.lv platformā, bet tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com.

Rīgas Futbola skola turnīra finālā spēlēs ceturto reizi pēc kārtas, bet FK Liepāja – trešo reizi. Rīdzinieces trofeju izcīnījušas visos līdzšinējos šī turnīra pastāvēšanas gados.

Abas komandas šosezon ieņēma pirmās divas vietas Sieviešu futbola līgā (SFL), Rīgas vienībai piekto reizi kļūstot par Latvijas čempioni. Liepājnieces visus četrus šosezon piedzīvotos zaudējumus SFL turnīrā cietušas spēlēs tieši pret Rīgas Futbola skolu – 1:2 un 0:7 savā laukumā, kā arī 0:1 un 1:6 izbraukumā.

Finālistes turnīrā iesaistījās no ceturtdaļfināla kārtas, kur Rīgas Futbola skola ar 7:0 uzvarēja BFC Daugavpils, bet FK Liepāja ar 4:0 apspēlēja Rīgas kluba otro komandu. Pēcāk pusfinālā galvaspilsētas pārstāves ar 5:0 uzvarēja Rēzeknes BJSS/SK Progress, bet liepājnieces ar 6:2 pārspēja AFA Olaine futbolistes.

Iepriekšējos Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas finālmačos Rīgas Futbola skola svinējusi pārliecinošas uzvaras – 5:1 pret liepājniecēm 2014. un 2015. gadā, kā arī 8:0 pirms gada spēlē pret rēzeknietēm.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas turnīrā piedalījās desmit Latvijas sieviešu futbola 1. līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no SFL turnīra. Sacensības ievadīja 1. līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguva vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja SFL komandas.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija