Kopvērtējuma tabulā vien par trīs punktu tiesu apsteidzot tuvākos sekotājus, par Seni Latvijas atklātā Veterānu čempionāta uzvarētājiem kļuvuši Daugavpils komandas pārstāvji. Sezonas čempioni 30. septembrī kļuva par uzvarētājiem arī noslēdzošajā posmā Ogrē, kas uzņēma Nikolaja Boiko piemiņas turnīru.

Pirms sezonas noslēdzošā posma Daugavpils komanda kopvērtējuma galvgalī par diviem punktiem apsteidza Sportima vienību, kurai čempionu titula izcīnīšanas labad Ogrē bija jāfinišē vismaz par divām vietā augstāk nekā daugavpiliešiem. Latgales pārstāvji titulu nodrošināja pēc pusfināla mačiem, kuros sekmīgākas bija tieši pieminētās komandas.

 TURNĪRA UN APBALVOŠANAS FOTO GALERIJA

Aizvadītajās sacensībās piedalījās deviņas komandas. Pēc apakšgrupu spēlēm pusfināla mačos Sportima ar 1:0 uzvarēja Carnikavu, bet Daugavpils ar 4:1 apspēlēja Viesulis vienību. Finālā Daugavpils pēc 0:0 neizšķirta bija pārāka pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2, bet mačā par trešo vietu Viesulis ar 2:0 pārspēja Carnikavu, ceturtajā posmā pēc kārtas un arīdzan ceturto reizi šosezon iekļūstot starp posma medaļniekiem.

POSMA REZULTĀTI

Šīs sezonas 12 posmos Daugavpils komanda uzvarēja septiņas reizes, bet Sportima iekrāja piecus panākumus. Iepriekš daugavpilieši bija labākie arī sacensībās Līvānos, Balvos, Rīgā, Daugavpilī, Carnikavā un Lietuvas pilsētā Žagarē.

Čempionu titulu Daugavpils komandas rindās izcīnīja Aleksandrs Atamans, Aleksandrs Štoliks, Leonīds Anušonoks, Aleksandrs Isakovs, Vasīlijs Kuvšinovs, Valērijs Bogdans, Raitis Millers, Oļegs Seļivanovs, Jurijs Korols, Vitālijs Piņaskins, Vjačeslavs Dusmanovs, Dmitrijs Klicko, Sergejs Samohins, Viktors Mastjanica, Andrejs Žuromskis, Aleksandrs Stradiņš, Vadims Naumovs, Jurijs Voronovs, Aleksandrs Vasiļjevs, Vadims Fjodorovs-Seļivanovs, Andrejs Jegorovs, Aleksejs Romančuks, Igors Mazurinovs, Aleksandrs Voratinsmis un Vladimirs Žavoronkovs.

Sportima komanda iepriekš labāko sasniegumu uzrādīja 2015. gada sezonā, kad ierindojās trešajā vietā. Tikmēr ar bronzas medaļām kaklā čempionātu noslēdza Carnikava, kas labāko trijniekā bijusi katrā no trim aizvadītajām sezonām.

Uzreiz aiz labāko trijnieka kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu ierindojās Viesulis un Jūrmala komandas, augstāku vietu ieņemot Viesulis vienībai, kas atsevišķos posmos uzrādīja labākus rezultātus (divas otrās vietas).

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinājās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Žagarei un Ogrei. Šosezon turnīrā varēja piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojās Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji. Vismaz vienā no posmiem šogad piedalījās 16 dažādas komandas.

Turnīrs norisinājās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija