Iepriekšējā nedēļas nogalē Elektrum Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā, Grostonas ielā 6b, ar plašu pasākumu klāstu risinājās tradicionālie Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētie un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītie Rīgas futbola svētki bērniem, kas vienkopus pulcēja 21 komandu ar 2009.-2010. gadā dzimušajiem spēles entuziastiem. Tāpat futbola draugus priecēja bezmaksas Beerhouse No1 Futbola festivāls, kas pulcēja 24 amatieru komandas.

SVĒTKI BĒRNIEM

Topošo galvaspilsētas kājbumbas meistaru mērķauditorijai paredzētais pasākums risinājās Latvijas Futbola dienas un Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar mērķi iepazīstināt bērnus ar futbola daudzpusību un piesaistīt viņus vēl vairāk šim sporta veidam. Visas dalībnieces sestdienas rīta cēlienu varēja pavadīt jautrā, enerģiskā un aktīvā atpūtā, piedaloties deviņās dažādās disciplīnās, konkursos un atrakcijās, satiekot klātienē futbola kluba RFS futbolistus, kā arī saņemot patīkamus pārsteigumus un vērtīgas balvas no organizatoriem un pasākuma partneriem.

Svētku centrālajā aktivitātē jeb Komanda.lv Futbols 4x4 vislabāk sevi apliecināja Rīgas Futbola skola zēnu vienība, BB2017 un Corona Borealis 1, savukārt Dr.Klauns disciplīnā prasmīgāko veikumu nodemonstrēja RFS meiteņu otrā un trešā komanda, kā arī BJFK Pārdaugava.

SPLAT šķēršļu joslā veiklākie izrādījās Rīgas Futbola skola (zēni), Bērnu un jauniešu futbola klubs Jēkabpils un JDFS Alberts 09, RFS Futbolā 4x4 ar savām iemaņām visvairāk iepriecināja jau minētā Rīgas Futbola skola zēnu komanda, kā arī BJFK Pārdaugava un RFS meiteņu pirmā komanda, kamēr LGK Vārtu sargs disciplīnā jāizceļ četru komandu – Bērnu un jauniešu futbola klubs Jēkabpils, Corona Borealis 1, BJFK Pārdaugava un JDFS Alberts 09 – sniegums.

FantasyPark futbola boulingā prasmīgākās bija Riga United FC, FS Leevon 1 un JDFS Alberts 09, LV Izlase Portret.lv konkursā sekmīgu veikumu parādīja Riga United FC, BB2017 un Rīgas 21. vidusskola, savukārt ADIDAS piepūšamo batutu visprasmīgāk apguva Corona Borealis 1, BJFK Pārdaugava un Rīgas Futbola skola (zēni).

Visbeidzot, Perwoll sport žonglēšanā ar atraktīvāko sniegumu klātesošos priecēja Rīgas futbola skola (zēni), Corona Borealis 2 un Bērnu un jauniešu futbola klubs Jēkabpils.

Svētku laikā jaunos futbola entuziastus ar savu klātbūtni iedvesmoja un dalīja autogrāfus tādi Latvijas Virslīgas kluba RFS futbolisti kā Roberts Savaļnieks, Daniils Ulimbaševs, Renārs Rode, Daniils Isačenko, Vladislavs Sorokins, Daniels Balodis, Daniils Hvoiņickis, Kristaps Liepa, Ilja Šadčins, Marko Regža un Maksims Toniševs. Savukārt svētku atbalstītāji lutināja jaunos futbolistus ar vērtīgām balvām, tostarp biļetēm uz Latvijas futbola izlases spēli, kā arī citām iepriecinošām dāvanām.

Pasākumu atbalstīja sporta veikals Komanda, vadošais sporta zīmols Adidas, Futbola klubs RFS, fotoskola Portret.lv, izklaides centri Fantasy Park un LGK atrakcijas, Perwoll un Splat zīmoli, kā arī labdarības organizācija Dr.Klauns.

 Foto galerija

FESTIVĀLS AMATIERIEM

Tajā pašā dienā notika unikāls amatieru futbolistiem paredzēts pasākums, kura mērķis bija popularizēt futbola daudzveidību un piesaistīt tam vēl vairāk amatieru sporta entuziastu. Visas 24 dalībnieces sestdienas pievakari varēja pavadīt enerģiskā un aktīvā atpūtā, piedaloties astoņās dažādās disciplīnās, konkursos un atrakcijās, kā arī saņemot patīkamus pārsteigumus un vērtīgas balvas no organizatoriem un pasākuma partneriem.

Vislabāk šajā pasākumā sekmējās DSV Transport komandai, kurai vienīgajai izdevās triumfēt divās disciplīnās - RFS Futbolā 4x4 un SPLAT šķēršļu joslā. Tā rezultātā DSV Transport kolektīvs saņēma īpašu balvu, par kuru parūpējās viens no festivāla atbalstītājiem, Futbola klubs RFS.

Beerhose No1 Futbola festivāla centrālajā aktivitātē jeb Komanda.lv Futbols 4x4 turnīrā par uzvarētāju kļuva Baltic XL, kas spraigā cīņā apsteidza TFK LATS un SK Babīte, LGK Vārtu sargs disciplīnā triumfēja Haypanyom (otrā vieta Baltic XL), FantasyPark futbola boulingā veiklākie izrādījās SK Babīte, atstājot aiz sevis Šilinga Academy un Salons.lv, savukārt LV Izlase Portret.lv disciplīnā labākā bija Šilinga Academy vienība (trijniekā iekļuva arī SK Kuorsova un Dream team).

Prasmīgākie uz ADIDAS piepūšamā batuta izrādījās SQUAD komanda, aiz kuras palika Haypanyom un TFK LATS, bet Dr.Klauns disciplīnā nepārspēti palika FC Dūži.

Festivāla laikā dalībniekiem arī bija iespēja saņemt noderīgus fizioterapeita padomus un rehabilitācijas konsultācijas no ārstniecības iestādes Arho Medicīnas Serivss profesionāļiem. Savukārt Beerhouse No1 Futbola festivāla atbalstītāji lutināja disciplīnu laureātus ar vērtīgām balvām, tostarp biļetēm uz Latvijas futbola izlases spēli, kā arī citām iepriecinošām dāvanām.

Pasākumu atbalstīja alus krogs Beerhouse No1, kas visas disciplīnas veikušajām komandām bija sarūpējis dāvanu karti, sporta veikals Komanda, vadošais sporta zīmols Adidas, Futbola klubs RFS, fotoskola Portret.lv, izklaides centri Fantasy Park un LGK atrakcijas, Perwoll un Splat zīmoli, kā arī labdarības organizācija Dr.Klauns.

 Foto galerija


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija