Gaidāmajā nedēļas nogalē atbildīgas un potenciāli sarežģītas spēles aizvadīs komanda.lv 1. līgas līdervienības – pirmās vietas īpašnieki Valmiera Glass VIA dosies uz Ķekavu, bet viņu sekotāji Grobiņas SC uzņems pēdējā laikā teicami spēlējošos Daugavpils pārstāvjus. Spēli no Grobiņas būs iespējams vērot Sportacentrs.com tiešraidē.

30.09. | 15:00 | FK Smiltene/BJSS – RTU FC/Skonto Academy | "Tepera" stadions, Smiltene

Smiltenieši iekrājuši trīs nezaudētu spēļu sēriju, šajā laikā tiekot gan pie punkta Rēzeknē, gan apspēlējot Tukuma futbola vīrus. Pēdējā laika panākumi ļāvuši komandai pietuvoties kopvērtējuma sestajai vietai, no kuras ar spēli rezervē tā atpaliek par diviem punktiem. Pozitīvisma devu beidzot ieguvusi arī RTU FC/Skonto Academy vienība, kas pirms nedēļas mačā pret jau pieminēto Tukuma komandu pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju. Tiesa, kopvērtējumā rīdzinieki joprojām apsteidz tikai divus konkurentus, bet priekšā esošās vienības atrodas četru punktu attālumā. Pirmajā aplī Rīgā šajā duelī ar 1:0 pārāki bija viesi, kad mača kompensācijas laikā precīzs bija Elvis Teremko.

30.09. | 15:00 | FK Tukums 2000/TSS – FK Staiceles Bebri | Tukuma pilsētas stadions

Sezonas izskaņa Tukuma komandai nekādi nepadodas – piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, kas vienībai, kas iepriekš šosezon bija iekrājusi sešu nezaudētu spēļu sēriju un atradās līdzās labāko trijniekam, ir pārliecinoši sliktākais nogrieznis čempionātā. Kopvērtējumā tukumnieki palaiduši sev priekšā daugavpiliešus un atkāpušies uz piekto vietu. Nu viņiem dota iespēja mainīt sezonas izskaņas sekmes, taču tā labad būs laukumā jāapliecina savs favorītu statuss pret astoņu zaudējumu sēriju izjūtošo FK Staiceles Bebri komandu. Viesi sezonu, visticamāk, noslēgs kopvērtējuma pēdējā vietā, kā arī pašlaik ir pārliecinoši sliktākie vārtu guvēji turnīrā – 18 spēlēs gūti tikai deviņi vārti. Ar 3:1 viesu uzvaru noslēdzās abu komandu pirmā šīs sezonas tikšanās reize jūnijā Staicelē.

30.09. | 15:00 | FK Auda – Valmiera Glass VIA | "Audas" stadions, Ķekava

Iepriekšējā kārtā negaidīti pārliecinoši ar 5:1 uzvarējuši Grobiņas SC komandu, valmierieši spēruši milzu soli zelta medaļu virzienā. Piecas spēles pirms sezonas beigām viņi kopvērtējuma galvgalī bauda septiņu punktu pārsvaru, taču šo šķietami drošo pozīciju nosargāšana sestdien nebūs viegla – jāviesojas vietā, kur pērn piedzīvots zaudējums ar 0:1. Ķekavas pārstāvji tieši ar 0:4 zaudējumu jūnijā Valmierā uzsāka neuzvarētu spēļu sēriju, kas izstiepās deviņu maču garumā, tomēr jāņem vērā, ka pēdējā laikā FK Auda sniegums beidzot ir uzlabojies – gūtas divas uzvaras pēc kārtas. Kopvērtējumā šīs cīņas mājinieki cīnās par labāko sešinieku. Kā zināms, Valmiera Glass VIA komanda šosezon joprojām ir nepārspēta un uzvarējusi astoņos mačos pēc kārtas. Vairāk spēli stāsta FK Auda.

30.09. | 16:00 | Preiļu BJSS – Rēzeknes FA/BJSS | Preiļu novada BJSS stadions

Pēc vienas spēles pārtraukuma Preiļu komanda atgriezīsies savā laukumā, kur nesen iekrāja trīs uzvaru sēriju. Nesenākajos divos mačos gan piedzīvoti zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 2:8, kas Preiļu BJSS liek uzrādīt sliktāko veikumu aizsardzībā – 59 ielaisti vārti 19 mačos. Liela varbūtība, ka līdz sezonas beigām Preiļu futbolisti pašlaik ieņemto 11. pozīciju vairs nemainīs. Tikmēr Rēzeknes pārstāvjiem gan ir visas iespējas šosezon vēl krietni paspēkoties, jo uzvaras gadījumā viņi joprojām būs šābrīža galvenie pretendenti uz sesto vietu un varēs turpināt cerēt uz piektās vietas ieņemšanu. Tiesa, Rēzeknes FA/BJSS bez uzvaras palikusi jau četros mačos pēc kārtas, šajā laikā iekrājot tikai vienu punktu. Pirmajā aplī šajā Latgales derbijā ar 4:2 uzvarēja rēzeknieši, kuri bija pārāki arī abās tikšanās reizēs pērnajā sezonā.

01.10. | 15:00 | Grobiņas SC – BFC Daugavpils | Grobiņas pilsētas stadions

Reti kurš iepriekšējā nedēļā varēja iedomāties, ka Grobiņas SC viesošanās Valmierā beigsies ar tik pārliecinošu sagrāvi. Kurzemes pārstāvju cerības uz pirmās vietas ieņemšanu ir krietni mazinājušās, turklāt arī tuvākie sekotāji no FK Progress/AFA Olaine turnīra tabulā ir blakus. Uzvarot daugavpiliešus, Grobiņas futbola vīri no sekotājiem atrausies trīs punktu attālumā, bet zaudējuma vai neizšķirta gadījumā situācija var kļūt vēl neprognozējamāka. Ja BFC Daugavpils komandai svētdien izdosies uzvarēt, otro no ceturtās vietas ar vienādu aizvadīto spēļu skaitu šķirs tikai trīs punkti. Daugavpils pārstāvji aizvadīs savu pēdējo šīs sezonas spēli izbraukumā – viņu kontā ir četras uzvaras pēc kārtas, kurās visās savi vārti nosargāti neskarti. Komandām šī būs pirmā tikšanās reize.

TURNĪRA SADAĻA ONLINE.LFF.LV

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija