Jaunā B-UEFA licences treneru izglītības programmas sasaukuma dalībnieki 27. un 28. septembri pavadīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele, kur aizvadīja praktiskās nodarbības treniņu vadīšanā.

Aizvadītajā prakses sesijā nodarbību virzieni aptvēra tehniskos, tehniski-taktiskos un fiziskos elementus. Kopā ar programmas studentiem prakses nodarbībās piedalījās Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas audzēkņi.

Ar nodarbībās pieredzēto pārdomās dalās trīs programmas dalībnieki:

Liene Vāciete | Uzskatu, ka treneru apmācību laikā praksei ir vislielākā nozīme, un tas ir vislabākais veids, kā mācīties un attīstīties. Mācīties tieši caur savām un citu pieļautajām kļūdām, kā arī gluži pretēji - ņemot piemēru vienam no otra. Šīs divas dienas Staicelē bija ļoti vērtīga pieredze gan man, gan pārējiem treneriem. Man prieks, ka mums Latvijā ir šāda futbola bāze, kur var aizbraukt un pilnībā atdoties futbolam ne tikai futbolisti, bet arī treneri savā apmācību procesā. Bez intensīva mācību darba, atrodoties Staicelē, mums bija iespēja iepazīt tuvāk savus kolēģus no citiem klubiem un nodibināt draudzīgu kontaktu savā starpā. Manuprāt, tas ir ļoti svarīgi. Lai celtu Latvijas futbolu, mums jāspēj atrast kopīgu valodu un jāstrādā visiem kopā.

Ingus Zaharāns | Lieliska iespēja B-UEFA licences studentiem nomainīt vidi un aizvadīt mācības citos apstākļos. Būt tur un piedalīties mācībās bija ļoti noderīga pieredze gan  treniņprocesa vadīšanā, gan arī komunikācijā un sadarbībā. Manuprāt, iecerēto darbu izdevās izpildīt ļoti veiksmīgi. Šīs mācības Staicelē mūsu draudzīgo treneru grupu saliedēja vēl vairāk. Kā vispozitīvāko momentu varu minēt piedalīšanos grupas treniņu analīzē par paveikto treniņu praksēs. Tā bija iespēja izvērtēt savu darbu, redzēt savus plusus un mīnusus trenera darbā. Šis bija lielisks ieguvums visiem, iespēja pilnveidoties un attīstīties, gūt jaunu pieredzi un kļūt profesionālākiem. Protams, paldies jāsaka pasniedzējiem, kuri sekoja līdzi grupas darbam.

Vitolds Masalis | Treneru mācību tikšanās Staicelē deva jaunu impulsu turpmākajam darbam. Nodarbības  un komunikācija ar kolēģiem no citiem klubiem un dažādiem Latvijas reģioniem paplašina treneru redzesloku profesionālajā jomā.  Notika savstarpēja informācijas un pieredzes apmaiņa. Vadot treniņus un esot otrā pusē -  trenējamo lomā -, kā arī pēc tam analizējot padarīto un redzēto, rodas pārdomas par darbu, ko mēs darām, un, galvenais, sapratne, kā to izdarīt labāk. Gribu pateikties kolēģiem un pasniedzējiem par jauko un patīkamo atmosfēru, kuru mēs paši sev radījām. 

LFF izsaka pateicību Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolai un trenerim Aigaram Ragainim par sadarbību prakses organizēšanā!

Nākamo reizi programmas dalībnieki satiksies oktobra un novembra mijā Rīgā. Šis kurss ilgst no augusta līdz nākamā gada janvārim.

B-UEFA TRENERU LICENCES PROGRAMMAS DALĪBNIEKI:

Edgars Arakeljans, Vladimirs Asrijancs, Pāvels Baševojs, Ilmārs Boris, Vadims Farions, Jevgēnijs Gedertsons, Lauris Hincenbergs, Pāvels Hohlovs, Mārtiņš Krūmiņš, Nikolajs Kulmanakovs, Ņikita Kuļikovs, Anatolijs Maksimenko, Vitolds Masalis, Kirils Mitins, Jānis Naglis, Aleksejs Petrovs, Aleksandrs Putrāns, Anastasija Ročāne, Oļegs Savčuks, Nauris Smaļķis, Iļja Ščaņicins, Oleg Till-Karawaew, Liene Vāciete, Ingus Zaharāns, Artūrs Zālītis.


Latvijas Futbola federācija