Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs šodien, 28. septembrī, preses konferencē paziņoja valstsvienības kandidātu sarakstu gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Fēru salām un Andoru oktobrī. Galvenais treneris savā ievadrunā uzsvēra, ka līdz ar jauno futbolistu iesaistīšanu šobrīd mainās valstsvienības seja, bet spēlēs pret Fēru salām un Andoru futbolistiem jāparāda maksimums cīņā par galveno mērķi - uzvaru!  

 Aleksandrs Starkovs paziņo kandidātus spēlēm pret Fēru salām un Andoru

 Aleksandra Starkova preses konference PULLMAN hotel viesnīcā

"Oktobrī mums ir ļoti atbildīgas spēles um mūsu galvenais uzdevums ir uzvarēt! Uzskatu, ka ļoti svarīga ir pārliecība par saviem spēkiem un partneriem. Ja atceraties pagājušo spēli pret Ungāriju, mums bija laba komandas spēle, daudz kustības, augsta līmeņa pašatdeve. Jā, bija bija kļūdas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, bet es paliku apmierināts ar pašatdevi un attieksmi. Budapeštā mēs spēlējām droši ar bumbu un aktīvi visas 90 minūtes, neskatoties uz pretinieka spiedienu. Bija vēlme iesist vārtus. Mums izdevās izveidot dažus momentus. Turpretim mačā pret Šveici ielaidām ātrus vārtus, un augsta pretinieka klase ietekmēja spēli. Tāpēc rezultāts bija likumsakarīgs," preses konferences ievadā Aleksandrs Starkovs atcerējās iepriekšējās valstsvienības spēles.

"Skatoties uz izsaukto spēlētāju sastāvu oktobrī, var teikt, ka šobrīd mainās komandas seja. Esmu pārliecināts, ka tas nāks par labu visai komandai. Jauni spēlētāji ne tikai atnes ko jaunu, bet arī pastiprina konkurenci, spiež pieredzējušākos futbolistus progresēt un izmantot visus savus resursus. Ceru gan uz jaunajiem, gan pieredzējušajiem futbolistiem! Es ticu mūsu futbolistiem!" atzīmēja galvenais treneris. 

"Oktobrī mums būs atbildīgas un sarežģītas spēles. Pretinieki ir ļoti veiksmīgi spēlē šajā kvalifikācijas ciklā. Fēru salām ir sabalansēta un saspēlēta komanda. Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu abas spēles. Lai tas izdotos, katram no mums jāparāda savs maksimums, jānoskaņojas spēlei ar lielu pašatdevi, jāspēlē droši un agresīvi ar bumbu uzbrukumā. Daudz jākustas, nežēlojot spēkus uzbrukumā un aizsardzībā. Tad arī veiksme būs kopā ar mums," galvenos nosacījumus sekmīga rezultāta sasniegšanai spēlēs pret Fēru salām un Andoru atzīmēja Aleksandrs Starkovs.

Preses konferences laikā valstsvienības galvenais treneris atbildēja uz klātesošo žurnālistu jautājumiem.

Latvijas izlases kandidāti spēlēm pret Fēru salām un Andoru


Latvijas Futbola federācija