No 6. līdz 28. oktobrim Indijā norisināsies FIFA Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs U-17 izlasēm, kurā nozīmīgi pienākumi uzticēti Latvijas Futbola federācijas (LFF) Projektu un mārketinga nodaļas vadītājam Maksimam Raspopovam. Viņš būs viens no gaidāmo sacensību koordinatoriem.

M. Raspopovs pārraudzīs turnīra spēļu norisi Kočinas pilsētā, kur notiks sešas apakšgrupu posma spēles, kā arī pa vienam astotdaļfināla un ceturtdaļfināla mačam. Pašlaik zināms, ka Jawaharlal Nehru International stadionā, kurā ir vietas 41 700 skatītājiem, spēles aizvadīs tādas izlases kā Brazīlija, Spānija, Ziemeļkoreja, Nigēra, Gvineja un Vācija.

Spēles koordinators ir oficiāls Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvis tās norises vietā, atbildot par visu stadiona pārvaldīšanu. Viņa vadībā norisinās darbs pie visiem spēles organizatoriskajiem aspektiem. Spēles koordinatorus FIFA rīkotajiem finālturnīriem apstiprina FIFA Ģenerālsekretariāts. Citās gaidāmā finālturnīra norises vietās šādi pienākumi uzticēti Meksikas, Kirgizstānas, Ēģiptes, Jaunzēlandes un Austrālijas pārstāvjiem.

Līdzīgus pienākumus M. Raspopovs veic, organizējot Latvijas nacionālās un citu Latvijas izlašu mājas spēles.

Šī būs pirmā reize, kad Indija uzņems kādu no FIFA rīkotajiem turnīriem. Sacensībās par uzvaru cīnīsies 24 valstu izlases.

Plašāka informācija par turnīru


Latvijas Futbola federācija