Ziņa papildināta ar informāciju par monofutbola sacensībām

Futbola dienas pasākumi Daugavpilī iesākās ar bērnu futbola festivālu, kas kļuvis par labu tradīciju. Šogad turnīrā bija rekordliels bērnu skaits - sešās stafetēs iespēja piedalīties bija vairāk nekā 100 bērniem un arī vecākiem.

Bērnu futbola festivāls jau ierasti tiek aizvadīts draudzīgā gaisotnē, un viens no galvenajiem uzdevumiem ir ar futbola elementu palīdzību sekmēt savstarpējo palīdzību. Dažādu vecumu bērni tiek sadalīti dažādās komandās, kur vecāko grupu audzēkņi palīdz jaunākajiem, tādā veidā stiprinot futbola ģimenes attiecības.

Kopumā visām komandām bija jāveic sešas dažāda veida stafetes, kuras šoreiz tika nosauktas slavenu futbolistu, hokejistu un komandu vārdos – Lionels Mesi, Aleksandrs Starkovs, Zinedins Zidāns, Aleksandrs Ovečkins, Dženaro Gatuzo, BFC Daugavpils.

Komandām vēl pirms festivāla sākuma bija jāizdomā sev nosaukumi, un jauniešu izdoma ievērojami atšķīrās – Zelta bumba, Nakts apelsīns, Adidas, Zelta bruņurupuči 228, Stavri, Zelta kaija. Lai arī sportiskajam rezultātam bija otršķirīga nozīme, interesanti, ka visas komandas visās stafetēs vismaz vienu reizi tika labāko trijniekā.

Visbiežāk uzvaras priekus baudīja Nakts apelsīns, kas labāko rezultātu uzrādīja trīs stafetēs, savukārt Zelta bumbai izdevās uzvarēt divās. Komanda Stavri izrādījās labākā konkursā Zinedins Zidāns, kurā aktīvi iesaistījās arī bērnu vecāki.

BFC Daugavpils izsaka milzīgu pateicību par lielo atsaucību gan bērniem, gan vecākiem, jo visiem kopā izdevās radīt lielisku atmosfēru ne tikai festivālā, bet arī komanda.lv 1. līgas spēles laikā pret Preiļu BJSS!

Vecāku futbola turnīrā atkal triumfs BFC-2006

Jau trešo gadu pēc kārtas Futbola dienas vecāku turnīrā par uzvarētājiem kļuvuši BFC-2006 spēlētāji. Šoreiz pretinieki īsti nespēja cīnīties ar čempioniem, toties izvērtās intriģējoša cīņa par pārējām godalgām.

Saulainajā pievakarē kopumā četras vecāku komandas uzsāka cīņu par čempionu titulu. Pirmo reizi šajā cīņā iesaistījās vairākas komandas, tādēļ galvenā favorītu loma tika atvēlēta BFC-2006, kas šajā kompānijā spēlē jau ne pirmo gadu, turklāt allaž uzvarējusi. Arī šoreiz konkurenti īsti neatradās. Trīs spēlēs izcīnītas uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 25:7! Komandas sastāvā spēlēja Viktors Barkovskis, Vitālijs Piņaskins, Vitālijs Voitkevičs, Andrejs Ladčenko, Sergejs Bērziņš un Artūrs Banders.

Ļoti spraiga bija cīņa par otro un trešo vietu. Kā izrādījās, otrās vietas noteikšanā izšķirošā nozīme bija jau turnīra pašai pirmajai spēlei, kurā BFC-2011 spēles izskaņā ar lielām pūlēm noturēja iepriekš iekrāto četru vārtu pārsvaru pār Čempioniem – 6:4. Pēdējā spēlē ar 7:3 tika pieveikti BFC-2010 un otrā vieta bija rokā. Šajā spēlē īpaši izcēlās vārtsargs Vadims Dembovskis, kurš veica vairākus izcilus seivus, par ko nopelnīja īpašu specbalvu – bumbu ar futbolistu un treneru autogrāfiem.

Bronzas godalgas izcīnīja komanda Čempioni, kas savu sastāvu nokomplektēja īsi pirms turnīra sākuma. Izšķirošajā cīņā par trešo pozīciju pēc neveiksmīga sākuma izdevās atgūties un uzvarēt BFC-2010 ar 7:2.

Visas komandas turnīra noslēguma saņēma atspirdzinošas balvas. Paldies visiem vecākiem, kuri piedalījās, un ceram, ka turpmākajos turnīros komandu būs vēl vairāk!

Futbola dienas svinības turpinās ar monofutbolu

Savukārt pirmdien Daugavpils 11. pamatskolas un 3. vidusskolas laukumos norisinājās Futbola dienas monofutbola sacensības, kurās piedalījās ap 100 jauno akadēmijas audzēkņu.

Monofutbolā atšķirībā no lielā futbola galvenā nozīme ir katra futbolista individuālajai meistarībai. Divās dažādās vietās kopumā četru vecuma grupu komandas centās noskaidrot labākos savās vecuma grupās.

2006. dzimšanas gada komandu cīņas iesākās ar grupu turnīru, pēc kura labākie savās grupās tikās pusfinālos un finālos. Par absolūto uzvarētāju kļuva Vjačeslavs Miklaševskis, aiz sevis atstājot Ēriku Bogdanu, Ervīnu Piņaskinu un Ņikitu Barkovski.

Azartiskas cīņas tika aizvadītas arī 2007. un 2008. dzimšanas gada grupās. Par uzvaru abās grupās cīnījās vairāki desmiti jauno talantu, taču šoreiz par labākajiem varēja kļūt tikai divi. Monofutbolists-2017 titulus nopelnīja Emīls Atamaņukovs un Rolands Daukšts.

Ar īpašu degsmi laukumā cīnījās 2011. gadā dzimušie jaunieši, kuriem šis bija pirmais šāda veida turnīrs viņu futbolistu karjerās.


Informāciju sagatavoja:
BFC Daugavpils