Telpu futbola attīstībā aizvadītā gada ietvaros izdevies spert platu soli uz priekšu, un nākamajā sezonā asociācijai jādara viss iespējamais, lai šo progresu turpinātu un tiktu galā ar jauniem izaicinājumiem. Spilgts apliecinājums tam šajā ziņā ir tas, ka gaidāmajā sezonā plānots aizvadīt vairāk nekā 600 spēles desmit dažādos turnīros, piektdien notikušajā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) ceturtajā kongresā atzina organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.

"Vēlos visus klātesošos apsveikt ar jaunās telpu futbola sezonas sākumu. Sezonas, kurā mūs gaida virkne būtisku izaicinājumu. Esam spēruši platu soli uz priekšu telpu futbola un pašas asociācijas attīstībā, esam kļuvuši finansiāli vēl patstāvīgāki, tāpēc ceru uz šādu pašu progresu arī turpmākajos gados, piesaistot vēl lielāku sportistu un līdzjutēju skaitu," klātesošajiem savā ziņojumā par LTFA prezidenta un valdes darbu iepriekšējā sezonā norādīja V. Ļašenko.

Asociācijas prezidents pauda gandarījumu par vienošanos ar jaunajiem sadarbības partneriem, uzsverot labas materiāli tehniskās bāzes nepieciešamību telpu futbola popularizēšanai. "Virslīgas čempionāts pirmo reizi ir ieguvis ģenerālsponsoru – Optibet -, turklāt panākta vienošanās par liela apjoma spēļu tiešraides translāciju portālā Sportacentrs. Tas viss ļoti palīdzēs telpu futbolam iegūt vēl lielāku popularitāti. Vēl tagad atceros, ka pirmajā sezonā mums bija tikai viens turnīrs ar astoņām komandām. Tagad mums plānotas 600 spēles sezonā desmit dažādās sacensībās," viņš uzsvēra.

Asociācija, kā ierasts, organizēs Latvijas Virslīgas, 1.līgas, kausa un Superkausa sacensības, tāpat LTFA pārziņā būs skolu, studentu, veterānu, jauniešu, sieviešu čempionāti, kā arī Latvijas telpu futbola dienas ietvaros rīkotā Zvaigžņu spēle.

LTFA valdes priekšsēdētājs norādīja, ka līdzīgi kā iepriekš viens no asociācijas prioritārajiem darba virzieniem būs bērnu un jauniešu piesaiste. Plānots, ka šīs jaunās sezonas skolu turnīrā varētu piedalīties vairāk nekā 60 zēnu un ap desmit meiteņu komandu, kas kopumā ir gandrīz trīs reizes lielāks dalībnieku skaits nekā pērn.

"Savā pirmajā darbības gadā skolu turnīrs pulcēja vien četras komandas, nākamajā sezonā piedalījās 16, pērn bija 23, bet šogad ceram uz 66 zēnu vienību dalību, turklāt pirmo reizi desmit komandas varētu tikt pārstāvētas meiteņu konkurencē. Bērni un skolēni ir mūsu nākotnes sabiedrības pamats, viņu piesaiste ļaus telpu futbola sabiedrībai bagātināties ar jauniem, veselīgi domājošiem sportistiem, kas nākotnē nesīs Latvijas vārdu pasaulē," sacīja V. Ļašenko.

Pēc viņa teiktā asociācijai tāpat nākotnē jāturpina treneru un tiesnešu korpusa darba pilnveidošana. "Tiesnešiem būs jauns apmācības kurss, ar kura palīdzību viņi varēs apkalpot dažāda ranga spēles – pavisam visos LTFA turnīros šosezon mūs gaida ap 600 maču. Savukārt treneru kvalifikācijas celšanai ciešā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) tiks veikta apmācība un licencēšana, lai katrai komandai būtu atbilstošs treneris ar federācijas izsniegtu diplomu," uzsvēra V. Ļašenko.

Savas runas noslēgumā LTFA prezidents pateicās visiem asociācijas atbalstītājiem, treneriem, spēlētājiem un līdzjutējiem par sniegto atbalstu, aicinot visu šī sporta veida sabiedrību turpināt aktīvi līdzdarboties telpu futbola popularitātes veicināšanā. "Jau drīzumā UEFA plāno ieviest sieviešu un U-19 jaunatnes izlašu čempionātus, kā arī telpu futbola turnīrus zēniem un meitenēm jauniešu Olimpiādē Buenosairesā. Tas viss paver jaunus izaicinājumus mūsu telpu futbola sabiedrībai," sacīja V. Ļašenko.

Kongresa ietvaros uzstājās arī LTFA izpilddirektors Eduards Borisevičs, kurš iepazīstināja ar uzņēmuma gada revīziju, vēlreiz atskatījās uz organizācijas paveikto pērn, kā arī informēja par plāniem gaidāmajā sezonā.

"Darbu asociācijas izpilddirektora amatā sāku pērnā gada novembrī un nācu ar savu vīziju un trim organizācijas darbības pamata prioritātēm – sacensību organizēšanu, attīstību un telpu futbola popularizēšanu," norādīja E. Borisevičs.

Pēc LTFA izpilddirektora teiktā, asociācijas pakļautībā esošais sacensību skaits nākamajā sezonā būs vēl ievērojamāks. Ar astoņu klubu dalību risināsies ģenerālsponsora Optibet atbalstītā Virslīga, 1. līgā dalībnieku skaitu iecerēts palielināt līdz 16 klubiem, bet Latvijas kausa izcīņā komandu skaits varētu pieaugt līdz pat 32. Plānots sākt darbu arī pie 2. līgas izveides, kur reģionu labākie klubi par tiesībām iekļūt 1. līgā izšķirošās spēles aizvadītu nākamā gada 25. martā paredzētās Latvijas telpu futbola dienas ietvaros.

"Attīstības ziņā lielu lomu arī turpmāk spēlēs skolu turnīrs, kur šogad ar Ghetto Games palīdzību ceram piesaistīt vairāk par 60 zēnu un vismaz desmit meiteņu komandas." Tāpat LTFA organizēs veterānu un jauniešu turnīru 2001. un 2005. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kur vēl tālākā nākotnē iecerēts pāriet uz četru dažādu vecuma grupu telpu futbolistu sacensībām. Visi šie turnīri jauniešiem un veterāniem būs bezmaksas.

Ar LTFA atbalstu notiks arī meiteņu čempionāts un studentu turnīrs, bet 25. martā Latvijas telpu futbola dienas ietvaros paredzēts aizvadīt nu jau tradicionālo Zvaigžņu spēli ne tikai vīriešu, bet arī sieviešu komandām.

"Apņemos turpināt organizēt, attīstīt un popularizēt telpu futbolu ar jau esošajām un jaunām aktivitātēm. Ceru, ka mums kopā izdosies pacelt šo sporta veidu vēl augstākā līmenī," uzsvēra E.Borisevičs.

Kongresa gaitā ar uzrunu klātesošajiem uzstājās arī LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš pateicās asociācijas vadībai par ieguldīto darbu, novēlēja sekmīgu attīstību nākotnē un LFF vārdā parakstīja ar LTFA prezidentu ikgadējo sadarbības līgumu.

"Organizācijas trijos darba gados ir sasniegts gana daudz. Par to liecina kaut vai salīdzinājums, cik cilvēki apmeklēja kongresu pirmajā gadā un cik klātesošo ir šobrīd. Vēlos teikt lielu paldies visiem tiem, kas telpu futbolu uztvēruši kā sev tuvu nodarbi un ir gana drosmīgi strādājuši pie tā, lai šis sporta veids varētu attīstīties patstāvīgi. Tāpat saku paldies organizācijas valdei, kas darbojusies trīs gadus, pieņēmusi dažbrīd ne tos vieglākos lēmumus un veicinājusi stabilu attīstību," sacīja E.Pukinsks.

Kongresa gaitā tika uzņemti deviņi jauni LTFA biedri - TFK "Salaspils", Rēzeknes "FA", Daugavpils futbola asociācija, TFK "Laidze", Gulbenes "Zellis", OSC "Limbaži", Bērnu un jauniešu klubs "Jēkabpils", BFK "Saldus" un TFK "Liepāja". Savukārt no esošo biedru saraksta tika izslēgta SK "Latgols" un biedrība "Futbola klubs Jēkabpils". Tāpat valdē gandrīz vienbalsīgi tika ievēlēts "Garāža" amatieru futbola kluba treneris, LTFA Treneru padomes loceklis, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks sporta jautājumos Guntis Apīnis.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija