No 22. līdz 24. septembrim Vidzemes Olimpiskā centra stadionā Valmierā tikās astoņas labākās šīs sezonas Latvijas Jaunatnes čempionāta U-13 Attīstības grupas komandas, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus. Finālā pēcspēles sitienos uzvarot FK Liepāja pārstāvjus, zelta medaļas ieguva FC Real Pro komanda no Ikšķiles.

 FOTO GALERIJA

Trīs dienu garumā komandas, vispirms sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīja pirmā posma spēles, kurām sekoja mači par vietām. Finālsacensībās piedalījās FK LiepājaOgres NSCIlūkstes NSS, FC Real Pro no Ikšķiles, Vidzemes FCSaldus SS/Brocēnu BJSS, FK Dinamo Rīga un Madonas BJSS komandas.

A apakšgrupā pirmo vietu ieguva FC Real Pro, kas vienīgos punktus zaudēja 0:0 neizšķirtā pret Ogres NSC, bet otrajā pozīcijā punktu nopakaļus ierindojās liepājnieki. Viņu savstarpējā spēlē Ikšķiles pārstāvji bija pārāki ar 3:1. Savukārt B grupā trīs uzvaras iekrāja Vidzemes FC puiši, bet ar diviem panākumiem otrā bija Saldus SS/Brocēnu BJSS komanda, kas grupas līderiem zaudēja ar 0:3.

Pusfināla mačos FC Real Pro izdevās ar 2:1 uzvarēt Saldus un Brocēnu pārstāvjus, kamēr Vidzemes FC un FK Liepāja duelī pēc 0:0 neizšķirta sekojušajā 11 metru sitienu sērijā ar 3:0 uzvarēja liepājnieki. Arī spēles par medaļām aizritēja pēc identiska scenārija – 0:0 neizšķirtiem sekoja pēcspēles sitienu sērijas. Tā finālā FC Real Pro ar 4:3 uzvarēja FK Liepāja komandu, bet mačā par trešo vietu Vidzemes FC ar 4:2 pārspēja Saldus SS/Brocēnu BJSS vienību.

REZULTĀTI UN SPĒĻU KALENDĀRS

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Roberts Bleikšs (Vidzemes FC), labākā aizsarga balvu saņēma Markuss Kaspars Harmsens (FK Liepāja), par labāko pussargu atzina Andri Šteinu (Saldus SS/Brocēnu BJSS), bet Markus Prohorenkovs (FC Real Pro) tika pie labākā uzbrucēja balvas.

FC Real Pro sastāvā čempionu titulu izcīnīja Marks Markuss Rība, Martins Adrians Odiņš, Mikuss Paulovičs, Markus Prohorenkovs, Mārtiņš Lormanis, Mārcis Videnieks, Rinalds Kristiāns Veličko, Renārs Meļņikovs, Kristians Priedītis, Klāvs Freimanis, Rikardo Jagodinskis, Juris Pūriņš, Kārlis Rudens, Daniels Latiševs, Ņikita Okuņevs, Kristiāns Beķeris un Rainers Pēkšens. Treneri – Andrejs Prohorenkovs, Andrejs Rubins un Jurģis Kalns.

Pirms tam šajā Attīstības grupas vecumā 29 komandas, sākot no aprīļa, aizvadīja spēles četrās apakšgrupās, labākajām nopelnot vietu finālsacensībās.

Atsevišķās finālsacensībās Latvijas Jaunatnes čempionāta medaļnieki tiks noskaidroti arī Elites grupas U-18 vecuma konkurencē, kas notiks oktobra beigās Ventspilī. Savukārt finālspēles ar mačiem dažādās norises vietās notiek U-15 Attīstības grupas, U-14 Attīstības grupas un U-13 Elites grupas konkurencē.

Pārējās vecuma un spēku samēru grupās ieņemtās vietas tiek sadalītas pamatsacensību ietvaros.

LATVIJAS JAUNATNES ČEMPIONĀTA REZULTĀTI

Latvijas Jaunatnes čempionāts šosezon norisinās piecās vecuma grupās ar 152 komandu dalību, kas ir jauns čempionāta rekords. Elites grupā pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums ir Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām. Saglabājoties čempionāta dalībnieku bagātināšanās tendencei, ar katru nākamo sezonu Meistarības grupu plānots papildināt ar vienu vecuma kategoriju.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, bet pērn – 129 vienības. Līdz ar dalībnieku skaita pieaugumu kāpis arī čempionātā aizvadīto spēļu skaits, kas 2017. gadā sasniedz 1227 spēles. Pērn čempionāta ietvaros norisinājās 979 mači.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.


Latvijas Futbola federācija