Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā šīgada ceturtā sieviešu futbola attīstības brauciena galamērķis bija Balvi, kur 15. septembrī norisinājās LFF Ziemeļaustrumu Futbola centra organizētā meiteņu futbola diena ar saukli Es arī spēlēju futbolu.

Brauciena ietvaros pie Balvu SC futbolistēm viesojās Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāja Elīza Spruntule un LFF sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Pasākumā piedalījās kopumā ap 60 jaunajām futbolistēm, kuras pārstāv septiņas apkārtējo reģionu futbola komandas. Meitenes piedalījās dažādās futbola aktivitātēs un saņēma balvas gan no LFF, gan Ziemeļaustrumu Futbola centra. Dalībnieces izmantoja arī iespēju aprunāties un saņemt autogrāfus no Elīzas Spruntules.

Ciemošanās ietvaros Balvu SC tika pasniegta inventāra paka, kas palīdzēs attīstīt iesākto darbu meiteņu futbolā. Arī reģiona treneri izrādīja interesi meiteņu futbola attīstībā un jau plāno ziemā deleģēt jaunas komandas dalībai Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās ar saukli Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam.  Šādus braucienus 2015. gadā uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums-2000, bet pērn - FK Dinamo Rīga, SK Babīte, FA Ventspils, Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, SK Super Nova meitenes Siguldā un Šitika Futbola akadēmija. Šogad līdzīgas tikšanās bija arī ar Rīgas Futbola skolas meitenēm Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, SK Ugāle jaunajām futbolistēm Ugālē un FK Jelgava meitenēm Jelgavā.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.


Latvijas Futbola federācija