Svētdien, 24. septembrī, Futbola dienas ietvaros RTU mākslīgā seguma laukumā Rīgā, Daugavgrīvas ielā 56a, sesto reizi risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais veterānu minifutbola (8x8) kausa izcīņas turnīrs.

Sacensībās piedalīsies deviņas komandas, no kurām astoņas startēja arī pērnajā gadā. To vidū ir SFS/Sportima, Petrow, Viesulis, FK IMPAKT, NICO, JUVS, FREE un Aizkraukle, savukārt 2015. gada čempionāta uzvarētāja FK Rīnūži Rīga turnīrā atgriezīsies pēc viena gada pārtraukuma. Salīdzinājumā ar iepriekšējo rudens čempionātu dalībnieku sarakstā šoreiz iztrūks Latvijas finieris vienība, kas pērn ierindojās ceturtajā vietā deviņu komandu konkurencē.

Turnīra norises dienā plkst. 11:30 notiks izloze divām apakšgrupām, pēc kuras tiks sastādīts spēļu kalendārs, bet plkst. 12:00 komandas aizvadīs pirmās cīņas. Katras grupas divas labākās vienības cīņu par čempiona titulu turpinās pusfinālos, pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidrojot uzvarētāju. Sacensību laureātu sveikšana notiks uzreiz pēc finālspēlēm ap plkst. 16:45.

Līdzīgi kā iepriekšējos turnīros arī šoreiz komandas drīkstēs izmantot sastāvā trīs spēlētājus vecumā no 35 līdz 39 gadiem, bet pārējiem jābūt sasniegušiem 40 gadu robežu. Spēles laiks noteikts divu puslaiku apjomā pa desmit minūtēm katrā. Turnīra trīs labākās komandas saņems kausus un vērtīgas piemiņas balvas no organizatoriem.

Kā zināms, RFF rīko vienas dienas veterānu kausa izcīņu minifutbolā vienreiz gadā - rudenī - kopš 2013. gada. Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Sportima, kas fināla mačā ar minimālu 1:0 pārsvaru uzveica NICO.

Piektās kausa izcīņas minifutbolā veterānu komandām rezultāti, bildes un video atrodami ŠEIT.

Vairāk informācijas par veterānu sacensībām atrodama RFF mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija