Sestdien, 23. septembrī, Futbola dienas ietvaros Elektrum Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā, Grostonas ielā 6b, sesto reizi notiks tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais studentu minifutbola (6x6) kausa izcīņas turnīrs, kurā piedalīsies 12 komandas.

Līdzīgi kā pērn sacensībās dalību apstiprinājušas tādas vienības kā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža (UCAK), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE), Transporta un sakaru institūts (TSI), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA), Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Jūras akadēmija (LJA) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), kas salīdzinājumā ar pagājušo turnīru startēs ar vienu nevis divām vienībām.

No iepriekšējā rudens sacensību dalībniecēm šoreiz nestartēs Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Ventspils Augstskola (VeA), savukārt klāt nākušas Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA, Valsts Policijas koledža (VPK), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA) un Daugavpils Universitāte (DU).

Sacensību sākums sestdien paredzēts plkst. 14:00, bet pirms tam ar izlozes palīdzību turnīra dalībnieces tiks sadalītas trijās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Rezultātu ziņā divas labākās komandas automātiski kvalificēsies pusfinālam, četras nākamās spēcīgākās izslēgšanas mačus sāks no ceturtdaļfināla, savukārt atlikušās sešas vienības sadalīs 7.-12. pozīciju.

Kā iepriekš vēstīts, sacensības notiks vīriešu konkurencē formātā 6x6 (5 spēlētāji un vārtsargs) uzreiz trīs laukumos, un katrā komandā drīkstēs spēlēt ne vairāk par desmit spēlētājiem, kuri ir attiecīgās Latvijas augstākās izglītības iestādes (augstskolas un koledžas) klātienes vai neklātienes studenti vai attiecīgās augstskolas 2017. gada absolventi.

Sacensību galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm, kā arī to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus no Latvijas augstskolu vidus.

Pērnā gada turnīrā desmit dalībnieču konkurencē uzvaras laurus plūca LSPA otrā komanda, kas fināla mačā pēcspēles sitienu sērijā ar 2:0 uzveica VeA.

Informācija par iepriekšējo studentu minifutbola turnīru rudenī atrodama ŠEIT.

Vairāk informācijas par studentu sacensībām atrodama RFF mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija