No 22. līdz 24. septembrim Vidzemes Olimpiskā centra stadionā Valmierā tiksies astoņas labākās šīs sezonas Latvijas Jaunatnes čempionāta U-13 Attīstības grupas komandas, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

Trīs dienu garumā komandas, vispirms sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīs pirmā posma spēles, kurām sekos mači par vietām. Finālsacensībās piedalīsies FK Liepāja, Ogres NSC, Ilūkstes NSS, FC Real Pro no Ikšķiles, Vidzemes FC, Saldus NSS/Brocēni, FK Dinamo Rīga un Madonas BJSS komandas.

REZULTĀTI UN SPĒĻU KALENDĀRS

Pirms tam šajā Attīstības grupas vecumā 29 komandas, sākot no aprīļa, aizvadīja spēles četrās apakšgrupās, labākajām nopelnot vietu finālsacensībās.

Atsevišķās finālsacensībās Latvijas Jaunatnes čempionāta medaļnieki tiks noskaidroti arī Elites grupas U-18 vecuma konkurencē, kas notiks oktobra beigās Ventspilī. Savukārt finālspēles ar mačiem dažādās norises vietās notiks U-15 Attīstības grupas, U-14 Attīstības grupas un U-13 Elites grupas konkurencē.

Pārējās vecuma un spēku samēru grupās ieņemtās vietas tiek sadalītas pamatsacensību ietvaros.

LATVIJAS JAUNATNES ČEMPIONĀTA REZULTĀTI

Latvijas Jaunatnes čempionāts šosezon norisinās piecās vecuma grupās ar 152 komandu dalību, kas ir jauns čempionāta rekords. Elites grupā pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums ir Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām. Saglabājoties čempionāta dalībnieku bagātināšanās tendencei, ar katru nākamo sezonu Meistarības grupu plānots papildināt ar vienu vecuma kategoriju.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, bet pērn – 129 vienības. Līdz ar dalībnieku skaita pieaugumu kāpis arī čempionātā aizvadīto spēļu skaits, kas 2017. gadā sasniedz 1227 spēles. Pērn čempionāta ietvaros norisinājās 979 mači.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.


Latvijas Futbola federācija