Otrajā Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta posmā pēc kārtas uzvarējusi Sportima komanda, kas kopvērtējuma līderu un pašreizējo čempionu Daugavpils pārsvaru turnīra tabulā samazinājusi līdz vairs tikai diviem punktiem. Līdz sezonas noslēgumam atlikušas vienas sacensības.

Sportima komanda 16. septembrī uzvarēja Lietuvas pierobežas pilsētā Žagarē notikušajā Draugystes kausa izcīņā, kurā piedalījās sešas vienības no Latvijas un divas no Lietuvas. Šīs sezonas 11 posmos Sportima vienība no Rīgas bijusi labākā sešas reizes – iepriekš arī Jūrmalā, Rīgā, Rēzeknē, Aizkrauklē un Limbažos.

Abās apakšgrupās turnīra gaitā valdīja ļoti sīva spēkošanās, jo gan A, gan B grupā pirmo vietu no ceturtās šķīra tikai divi punkti. A apakšgrupā pirmās divas vietas izcīnīja Carnikava un Sportima, bet B grupā – Viesulis no Rīgas un Daugavpils. Bez zaudējumiem šajās spēlēs iztika tikai Carnikava un Viesulis.

Pusfinālā Carnikava pēc 0:0 neizšķirta pamatlaikā pēcspēles sitienos ar 3:1 uzvarēja Daugavpils komandu, bet Sportima ar 2:0 pārspēja Viesulis veterānus. Arī abas noslēdzošās turnīra spēles noslēdzās bez gūtiem vārtiem, uzvarētājam noskaidrojoties pēcspēles sitienos. Tā finālā Sportima ar 2:1 uzvarēja Carnikava komandu, bet Daugavpils ar 4:3 apspēlēja Viesulis vienību.

TURNĪRA REZULTĀTI

Daugavpils komanda otrajā posmā pēc kārtas ierindojusies trešajā vietā, bet Carnikava ceturto reizi šosezon kādā no posmiem izcīnījusi otro vietu.

Līdz ar to pēc 11 čempionāta posmiem Daugavpils saglabā kopvērtējuma pirmo vietu ar 98 punktiem, bet ar 96 punktiem seko Sportima. Carnikava ar 76 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, kuru noslēdzošajā posmā vairs nevar ne zaudēt, nedz arī uzlabot.

Čempionāta noslēgums būs 30. septembrī Ogres Valsts ģimnāzijas laukumā, kur notiks Nikolaja Boiko piemiņas turnīrs.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Žagarei un Ogrei. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija