Trešdien, 20. septembrī, četru SynotTip Virslīgas čempionāta komandu cīņās tiks noskaidrotas tās divas vienības, kas oktobra vidū satiksies Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas finālspēlē. Abi pusfināla mači Rīgā un Liepājā sāksies vienlaicīgi – plkst. 19:00.

Liepājas stadionā Daugava vietējā FK Liepāja/Mogo komanda uzņems RFS futbolistus no galvaspilsētas, bet tajā pašā laikā Skonto stadionā Rīgā iepriekšējā kausa izcīņas turnīra fināliste Riga FC tiksies ar pašreizējiem Latvijas čempioniem Spartaks Jūrmala.

Abu maču teksta tiešraides pieejamas online.lff.lv platformā, bet translācijas nodrošina Sportacentrs.com.

Izceļams, ka neviens no šiem klubiem to pašreizējā veidolā līdz šim vēl nav kļuvis par Latvijas kausa ieguvēju.

Visas četras vienības turnīrā iesaistījās, sākot no ceturtdaļfināla. Liepājnieki aizvadījuši divus smagus mačus, abos gadījumos pie uzvaras tiekot pašās cīņas beigās - ar 1:0 pārspēta komanda.lv 1. līgas vienība BFC Daugavpils un ar 2:1 apspēlēti iepriekšējā kausa izcīņas turnīra uzvarētāji FK Ventspils. Tikmēr RFS kontā sacensībās līdz šim ir 11:0 gūto un zaudēto vārtu attiecība, kas iekrāta spēlēs pret 1. līgas komandu FK Progress/AFA Olaine (4:0 papildlaikā) un 2. līgas pārstāvi FK Karosta (7:0). Otra galvaspilsētas komanda Riga FC pēc 5:0 panākuma pār 1. līgā spēlējošo Preiļu BJSS vienību pirms nedēļas aizvadīja aizraujošu pusfināla dueli ar FK Jelgava, pēc 2:2 neizšķirta pamatlaikā un papildlaikā uzvarot pēcspēles sitienu sērijā. Visbeidzot, arī Spartaks Jūrmala turnīrā pagaidām var lepoties ar nevainojamu sniegumu aizsardzībā – 2:0 panākums pār 1. līgas komandu Grobiņas SC un dramatiska uzvara papildlaikā ar 1:0 pret FK Metta/Latvijas Universitāte.

Šīs sezonas Virslīgas čempionātā gaidāmie pretinieki tikušas pa trim reizēm. FK Liepāja/Mogo un RFS duelī divreiz uzvarējuši rīdzinieki (1:0 viesos aprīlī un 2:0 savā laukumā jūnijā), uz ko liepājnieki atbildējuši ar 2:0 panākumu savu skatītāju priekšā nesenākajā tikšanās reizē augustā. Savukārt otrajā pārī Jūrmalas komanda bijusi pārāka ar 2:0 abās savā laukumā aizvadītajās spēlēs, kamēr maijā Rīgā cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Izceļams, ka Riga FC un Spartaks Jūrmala savā starpā pusfinālā tikās arī iepriekšējā kausa izcīņas turnīrā. Toreiz uzvarētājs tika noteikts divu spēļu summā, rīdziniekiem esot pārākiem ar 4:1.

Virslīgas čempionāta kopvērtējumā šīs četras komandas pašlaik ieņem pirmās četras vietas – jūrmalnieki ar vienu spēli rezervē apsteidz liepājniekus un Riga FC par četriem punktiem, bet vēl par punktu atpaliek RFS komanda, kas arī aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā divas augstāk esošās vienības.

No šīm komandām to pašreizējā veidolā divas – Spartaks Jūrmala un Riga FC – iepriekš spēlējušas Latvijas kausa izcīņas finālā. Jūrmalnieki 2015./2016. gada sezonas izšķirošajā mačā piekāpās FK Jelgava, bet rīdzinieki 2016./2017. gada sezonas sacensību finālā dramatiskā cīņā atzina FK Ventspils pārākumu. Liepājnieki un RFS, sasniedzot pusfinālu, atkārtojuši savu labāko sasniegumu turnīrā.

Kā ziņots, Latvijas kausa izcīņas fināls 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā.

Pēc šosezon ieviestajām izmaiņām Latvijas kausa izcīņas izspēles formātā, kas tagad paredz turnīra izspēli viena kalendārā gada ietvaros, Latvijas futbola līdzjutējus šosezon priecē divi kausa izcīņas turnīri. Maijā noslēdzās 2016./2017. gada sezonas turnīrs, kurā uzvarēja FK Ventspils, bet uzreiz pēc tam tika dots starts 2017. gada sezonas sacensībām.


Latvijas Futbola federācija