C-LFF treneru izglītības programmas dalībnieki 11. un 12. septembrī pulcējās Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele, kur aizvadīja praktiskā eksāmena nodarbības.

Strādājot vairākās grupās, jaunie treneri pārraudzīja trīs treniņu nodarbības, kas iekļāva sekojošus uzdevumus - pilnveidot patstāvīgu lēmumu pieņemšanu spēļu vingrinājumos uzbrukumā, attīstīt veiklību ar un bez bumbas, attīstīt reakcijas ātrumu ar un bez bumbas, pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā, pilnveidot spēli 1x1 aizsardzībā, pilnveidot bumbas vadīšanu ar dažādiem paņēmieniem, pilnveidot māņkustības uzbrukuma noslēgumā fāzē, pilnveidot sitienus spēļu vingrinājumos un pilnveidot sitienu ar galvu.

Ar treneriem strādāja nodarbību instruktori Aleksandrs Jeļisejevs un Kirils Buravcevs.

Nākamā mācību sesija treneriem notiks 6. oktobrī Rīgā, kad tiks aplūkotas tādas tēmas kā fizioloģija, Eiropas futbola pieredze, darba akcenti bērnu un jauniešu futbolā, treniņu procesa vadīšana un analīze. Gaidāmās nodarbības vadīs Artūrs Ivuškāns, Dzintars Kazaks, Anatolijs Čebans, Raimonds Aleksandrovs un Aleksandrs Jeļisejevs.

Šis ir pirmais gads LFF organizētās treneru izglītības programmas vēsturē, kad viena gada ietvaros nodarbības aizvada divas C-LFF licences mācību grupas. Pirmā treneru grupa mācības uzsāka aprīlī un tās noslēdza augusta vidū, bet jaunā grupa nodarbības uzsāka augusta pašā sākumā. Tajā pulcēti 27 studenti-treneri, kuri mācības turpinās līdz decembra vidum. Pēc tam nākamā gada janvārī viņiem paredzēta eksāmenu kārtošana.

Apmācības norisinās 13 nodarbību garumā LFF telpās Rīgā, kā arī Staicelē. Tāpat decembrī programmas dalībnieki piedalīsies FIFA Grassroots seminārā, kas notiks sadarbībā ar FK Dinamo Rīga.


Latvijas Futbola federācija