Uzvarot Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta posmā Limbažos, intrigu cīņā par kopvērtējuma pirmo vietu atjaunojusi Sportima komanda. Šīs sezonas desmit posmos Sportima vienība no Rīgas bijusi labākā piecas reizes – iepriekš arī Jūrmalā, Rīgā, Rēzeknē un Aizkrauklē.

Limbažu Olimpiskā centra kausa izcīņas sacensībās piedalījās astoņas komandas no Latvijas un Lietuvas, kas vispirms divās apakšgrupās aizvadīja pirmā posma spēles, labākajām divām no katras grupas iekļūstot pusfinālā. A grupā ar pieciem punktiem pirmās divas vietas ieņēma Sportima un Viesulis, kuru savstarpējā duelī pārāki ar 3:0 bija pirmie. Arī B grupā divas vadošās komandas – Carnikava un Daugavpils – iekrāja vienādu punktu skaitu, turklāt savstarpēji tās nospēlēja neizšķirti 0:0, uzrādot arī identiskus rādītājus gūtajos un zaudētājos vārtos. Tādējādi vietu sadalījumu nācās noteikt ar pārspēli, kurā pēc 0:0 neizšķirta pamatlaikā pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 pārāki bija Carnikavas futbola veterāni.

Sacensību turpinājumā abas pusfināla spēles, kā arī mačs par 3./4. vietu un fināls attīstījās pēc identiska scenārija – 0:0 neizšķirtiem sekoja pēcspēles sitienu sērijas. Šādā ceļā pusfināla mačos Sportima uzvarēja kopvērtējuma līderus Daugavpils, bet Viesulis pārspēja Carnikava komandu, otro reizi šosezon un arīdzan otrajā posmā pēc kārtas sasniedzot finālu. Viesulis arī savā otrajā čempionāta finālspēlē piedzīvoja zaudējumu, savukārt mačā par trešo vietu Daugavpils prata uzvarēt Carnikava vienību.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Kā turnīra labākie spēlētāji tika sveikti Aleksandrs Isakovs (Daugavpils), Aigars Vītols (Viesulis) un Nikolajs Kočerigins (Sportima).

Izceļot turnīra teicamo organizatorisko līmeni, Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka pateicību Olimpiskā centra Limbaži valdes loceklei Baibai Martinsonei un vietējam futbola entuziastam Aleksandram Aleksejevam.

Divus posmus pirms sezonas noslēguma kopvērtējuma galvgalī Daugavpils apsteidz Sportima komandu par četru punktu tiesu, savukārt stabilu trešo pozīciju ieņem Carnikava, kas uz augstākām vietām vairs nepretendē.

Priekšpēdējo čempionāta posmu 16. septembrī uzņems slavenā ķiršu festivāla norises vieta Žagarē, Lietuvas pierobežā, kur notiks Draugystes kausa izcīņa.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Žagarei un Ogrei. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija