Divu SynotTip Virslīgas čempionāta komandu duelī starp Riga FC un FK Jelgava trešdien, 13. septembrī, tiks noskaidrots pēdējās Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas pusfināla ceļazīmes liktenis. Mačs plkst. 19:00 sāksies Skonto stadionā Rīgā.

Spēles gaitai būs iespējams sekot līdzi teksta tiešraidē, kā arī Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV translācijās.

Abu komandu sekmes Virslīgas čempionātā pēdējā laikā bijušas atšķirīgas, jo Riga FC pašlaik kopvērtējumā ieņem ceturto pozīciju un turpina aktīvu cīņu par augstākām vietām, kamēr FK Jelgava atrodas sestajā pozīcijā astoņu punktu atstatumā no labāko piecinieka. Rīdzinieki palikuši nepārspēti nesenākajās trīs sacensību spēlēs pēc kārtas, savukārt jelgavnieki panākuma garšu nav izjutuši jau septiņus mačus pēc kārtas jeb kopš 17. jūnija.

Gaidāmie pretinieki Virslīgas turnīrā šosezon tikušies trīs reizes, allaž pārākiem esot galvaspilsētas pārstāvjiem. Aprīlī Jelgavā mājinieki izpelnījās divus noraidījumus un zaudēja ar 0:3, pēc tam jūnijā Rīgā laukuma saimnieki bija pārāki ar 1:0, kad vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Oļegs Laizāns, bet trešo reizi komandas sacentās pavisam nesen – 25. augustā Jelgavā. Šajā mačā mājinieki pēc Mārča Oša precīzā sitiena pirmie izvirzījās vadībā, tomēr otrā puslaika gaitā uzvaru ar 2:1 viesiem atnesa Bogdana Vaštšuka un Kaspara Gorkša gūtie vārti.

Šajā Latvijas kausa izcīņas turnīrā abas komandas iesaistījās iepriekšējā kārtā, kad Riga FC ar 5:0 viesos uzvarēja komanda.lv 1. līgas vienību Preiļu BJSS, bet FK Jelgava pretinieku laukuma ar 8:0 sagrāva vēlāk diskvalificēto FK Jēkabpils/JSC komandu.

Jelgavas klubs Latvijas kausa trofeju bija ieguvis trīs reizes pēc kārtas, bet iepriekšējās sacensībās – 2016./2017. gada sezonā – apstājās ceturtdaļfinālā. Šajā turnīrā lieliski sevi apliecināja Riga FC, kas pirmoreiz aizkļuva līdz finālam un tajā aizraujošā cīņā vien pēcspēles sitienos atzina FK Ventspils pārākumu.

Šīs spēles uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Latvijas čempioniem Spartaks Jūrmala, kuri pirms tam ceturtdaļfinālā ar 1:0 pārspēja FK Metta/Latvijas Universitāte futbolistus.

Otrajā pusfināla pārī krustosies FK Liepāja/Mogo un RFS komandu ceļi. Liepājnieki iepriekš ceturtdaļfinālā ar 2:1 uzvarēja pērnās sezonas sacensību čempionu FK Ventspils, bet rīdzinieki ar 7:0 sagrāva Latvijas 2. līgas čempionāta pārstāvjus FK Karosta.

Turnīra pusfināla mači plānoti 20. septembrī, bet fināls 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā.

Pēc šosezon ieviestajām izmaiņām Latvijas kausa izcīņas izspēles formātā, kas tagad paredz turnīra izspēli viena kalendārā gada ietvaros, Latvijas futbola līdzjutējus šosezon priecē divi kausa izcīņas turnīri. Maijā noslēdzās 2016./2017. gada sezonas turnīrs, kurā uzvarēja FK Ventspils, bet uzreiz pēc tam tika dots starts 2017. gada sezonas sacensībām.


Latvijas Futbola federācija
Foto – Riga FC