Olimpiskā centra Ventspils rezerves laukumā no 8. līdz 10. septembrim notika LFF kausa izcīņas sacensības futbolā 8:8, kurās par čempionu titulu cīnījās 12 no Latvijas labākajām U-12 vecuma grupas jeb 2005. dzimšanas gada futbolistu komandām. Par turnīra čempioniem kļuva FS Metta jaunie futbolisti no Rīgas.

Sacensības ievadīja apakšgrupu cīņas, kur komandas, sadalītas divās grupās, izspēlēja viena apļa mačus. Pēc to rezultātiem katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificējās cīņai par 1.-4. vietu, grupu nākamās divas spēcīgākās vienības turnīra izskaņā sadalīja 5.-8. pozīciju, savukārt apakšgrupu pēdējo divu vietu ieguvēji spēkojās par 9.-12. pozīciju kopvērtējumā.

 TURNĪRA FOTO GALERIJA

A grupā bez zaudējumiem iztika vienīgi FS Metta komanda, kas guva virsroku mačos pret FK Liepāja (8:0), FC Real Pro no Ikšķiles (3:0), Madonas BSS (5:1) un Rēzeknes FA (3:1), kā arī nospēlēja neizšķirti 0:0 ar JFA Jelgava pārstāvjiem. Otro vietu grupā ar trim panākumiem izcīnīja rēzeknieši, bet par diviem punktiem atpalika liepājnieki. Savukārt B apakšgrupā teicamu sniegumu nodemonstrēja SK Babīte puiši, pārspējot BFC Daugavpils (5:2), FK Tukums 2000/TSS (5:1), FA Ventspils (2:1), FK Dinamo Rīga (3:0) un Vidzemes FC (4:1) vienaudžus. Šajā konkurencē ļoti saspringtā cīņā otrajā pozīcijā ar setiņiem punktiem ierindojās tukumnieki, no kuriem par punktu atpalika Daugavpils pārstāvji.

Cīņā par augstākajām vietām līderos pēc pirmajiem mačiem uzreiz izvirzījās FS Metta un SK Babīte komandas, kas uzvarēja attiecīgi FK Tukums 2000/TSS (6:1) un Rēzeknes FA (1:0). Tādējādi tieši šo abu vienību savstarpējā mačā noskaidrojās zelta medaļu liktenis, FS Metta puišiem esot pārākiem ar 2:1. SK Babīte tādējādi ieņēma otro vietu, bet trešajā pozīcijā ierindojās tukumnieki, kuri uzvarēja Rēzeknes vienaudžus ar rezultātu 3:0.

TURNĪRA REZULTĀTI

Sacensību noslēgumā turnīra labāko spēlētāju balvas izpelnījās Kristaps Grabovskis, Kristofers Jamonts (abi – FS Metta), Augusts Ūdris (Rēzeknes FA), Dāvis Sedols un Reinis Pāls (abi – SK Babīte).

FS Metta sastāvā čempionu kausu ieguva Maikls Rūmanis, Alans Kangars, Ralfs Velmers, Kristaps Grabovskis, Kristofers Jamonts, Linards Liepiņš, Andris Mauriņš, Kārlis Patriks Lībietis, Roberts Krūms, Toms Tiesnesis, Roberts Levins, Edgars Sajenko, Kristers Bērziņš, Kirils Zaharovs, Vadims Cvetkovs un Kristaps Strupišs. Komandas treneri turnīrā bija Romāns Kvačovs un Mārtiņš Klincārs.

Šajā vecuma grupā pirms diviem gadiem LFF kausu ieguva SK Super Nova komanda no Rīgas, bet pērn labākie bija liepājnieki.

LFF kausa izcīņa futbolā 8:8 tiek organizēta ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes futbola attīstību. Finālsacensībās piedalās Latvijas reģionu labākās komandas, kas noskaidrotas reģionālajās priekšsacīkstēs.

LFF kausa izcīņas turnīrus futbolā 8:8 augusta ievadīja sacensības U-10 vecuma grupā Liepājā, kur panākumu izcīnīja FK Tukums 2000/TSS, bet vēlāk Tukuma pārstāvji bija labākie arī U-11 vecuma grupas sacensībās Rēzeknē.


Latvijas Futbola federācija