Latvijas komandas Rīgas Futbola skola un FK Liepāja ar ieņemtu attiecīgi trešo un piekto vietu noslēgušas dalību atjaunotās Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) turnīrā.

Sestdien, 9. septembrī, Rīgas Futbola skola savā laukumā tikās ar Igaunijas pārstāvēm Parnu JK, abām komandām šajā mačā sadalot kopvērtējuma otro un trešo pozīciju. Gūstot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 6:0, sudraba godalgas turnīrā izcīnīja igaunietes, atstājot Rīgas pārstāves trešajā vietā.

 SPĒLES APSKATS (SPORTACENTRS.COM)

 SPĒLES FOTO GALERIJA

Abas komandas pēc spēles beigām ar iegūtajiem kausiem sveica Latvijas Futbola federācijas (LFF) Projektu un mārketinga nodaļas vadītājs Maksims Raspopovs, kā arī Futbola centra Rīga vadītājs Imants Bleidelis.

Četrās turnīra spēlēs Rīgas Futbola skola iekrāja divas uzvaras un sešus punktus, pārspējot Lietuvas komandu Kauņas Žalgiris un FC Flora futbolistes no Igaunijas.

Tajā pašā dienā FK Liepāja viesos tikās ar Flora komandu, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:4 un turnīru noslēdzot piektajā vietā ar trim punktiem. Liepājnieču vienīgā uzvara sacensībās bija pār Žalgiris futbolistēm, kuras ierindojās sestajā pozīcijā.

Jau iepriekš augustā uzvaru turnīrā nodrošināja Lietuvas spēcīgākā komanda FK Gintra Universitetas.

BWFL turnīra rezultāti

Turnīra gaitā komandas aizvadīja viena apļa sacensības, vienas valsts pārstāvēm savā starpā nesacenšoties. Tādējādi katra turnīra dalībniece aizvadīja pa četrām spēlēm.

BWFL, kurā sacenšas trīs Baltijas valstu spēcīgākās sieviešu futbola klubu komandas, tika izveidota 2005. gadā un līdz šim pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos.


Latvijas Futbola federācija