Olimpiskā centra Ventspils rezerves laukumā no 8. līdz 10. septembrim notiks LFF kausa izcīņas sacensības futbolā 8:8, kurās par čempionu titulu cīnīsies 12 no Latvijas labākajām U-12 vecuma grupas jeb 2005. dzimšanas gada futbolistu komandām.

Sacensības ievadīs apakšgrupu cīņas, kur komandas, sadalītas divās grupās, aizvadīs viena apļa spēles. Pēc to rezultātiem katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies cīņai par 1.-4. vietu, grupu nākamās divas spēcīgākās vienības turnīra izskaņā sadalīs 5.-8. pozīciju, savukārt apakšgrupu pēdējo divu vietu ieguvēji spēkosies par 9.-12. pozīciju kopvērtējumā.

Turnīra ievadā A apakšgrupā kopā spēlēs FS Metta no Rīgas, FK Liepāja, FC Real Pro no Ikšķiles, Madonas BJSS, JFA Jelgava un Rēzeknes FA komandas, bet B grupā spēkiem mērosies – BFC Daugavpils, SK Babīte, FK Tukums 2000/TSS, FA Ventspils, FK Dinamo Rīga un Vidzemes FC jaunie futbolisti.

TURNĪRA REZULTĀTI UN SPĒĻU KALENDĀRS

Pirmās spēles komandas aizvadīs 8. septembrī no plkst. 14:00, bet plkst. 16:30 sekos svinīgā turnīra atklāšana. Pēc pirmā dienas spēlēm cīņas 9. septembrī atsāksies no plkst. 10:00, bet 10. septembrī no plkst. 10:00 sāksies mači par vietām. Sacensības noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 16:00.

Šajā vecuma grupā pirms diviem gadiem LFF kausu ieguva SK Super Nova komanda no Rīgas, bet pērn labākie bija liepājnieki.

LFF kausa izcīņa futbolā 8:8 tiek organizēta ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes futbola attīstību. Finālsacensībās piedalās Latvijas reģionu labākās komandas, kas noskaidrotas reģionālajās priekšsacīkstēs.

LFF kausa izcīņas turnīrus futbolā 8:8 augusta ievadīja sacensības U-10 vecuma grupā Liepājā, kur panākumu izcīnīja FK Tukums 2000/TSS, bet vēlāk Tukuma pārstāvji bija labākie arī U-11 vecuma grupas sacensībās Rēzeknē.


Latvijas Futbola federācija