Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas pusfinālā svētdien, 3. septembrī, pārliecinoši iekļuva esošā trofejas īpašniece Rīgas Futbola skola.

Rīdzinieces, kuras šosezon jau nodrošinājušas piekto Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionu titulu pēc kārtas, pretinieču laukumā ar 7:0 (2:0) uzvarēja Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvi BFC Daugavpils.

Galvaspilsētas pārstāves pārliecinoši uzvarēja par spīti tam, ka lielāko daļu otrā puslaika aizvadīja mazākumā. Trīs vārtus viņu labā guva Kristīne Giržda.

Kamēr Rīgas Futbola skola ir pēdējo gadu pārliecinoši labākais pašmāju sieviešu futbola klubs, daugavpilietes savus spēkus ikdienā samēro Sieviešu futbola 1. līgas čempionāta, kur otrajā posmā cīnās par kādu no pirmajām piecām vietām.

Rīgas Futbola skola turnīra pusfinālā, kas būs pērnās sezonas finālspēles dueļa atkārtojums, tiksies ar citu Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvi Rēzeknes BJSS/SK Progress. Šī pusfināla pāra, ko paredzēts aizvadīt 16. septembrī Rēzeknē, uzvarētājas cīņā par trofeju tiksies ar FK Liepāja.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas turnīrā piedalās desmit Latvijas sieviešu futbola 1. līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no SFL turnīra. Sacensības ievadīja 1. līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguva vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificējušās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja SFL komandas. Ceturtdaļfināla spēlēs 1. līgas vienības ir laukuma saimnieces.

Turnīra finālspēle ieplānota 7. oktobrī.

Šī ir ceturtā Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas sezona. Līdz šim trīs reizes trofeju izcīnījusi SFL čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas pērn finālā apspēlēja rēzeknietes.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija