Sestdien, 2. septembrī, tiks aizvadītas četras komanda.lv 1. līgas čempionāta 18. kārtas spēles, intriģējošā duelī tiekoties turnīra tabulā blakus esošajiem Latgales pārstāvjiem Rēzeknes FA/BJSS un BFC Daugavpils. Viens no šīs kārtas mačiem starp Grobiņas SC un RTU FC/Skonto Academy pārcelts uz oktobra vidu.

02.09 | 14:00 | Rēzeknes FA/BJSS – BFC Daugavpils | RPD Sporta pārvaldes stadions

Kopvērtējuma tabulā abas komandas atrodas viena otrai līdzās – daugavpilieši ir piektie trīs punktu atstatumā no labāko četrinieka, bet rēzeknieši seko vienu pozīciju un divus punktus nopakaļus. Pēdējās piecās spēlēs BFC Daugavpils futbolisti izcīnījuši četras uzvaras, kurās ielaisti tikai vieni vārti, bet vienīgais zaudējums šajā posmā piedzīvots pret līderiem no Valmieras (1:2). Savukārt Rēzeknes FA/BJSS komandai nesenākajos četros mačos uzvaras un zaudējumi nākuši vienādā skaitā. Pirms nedēļas rēzeknieši aizvadīja notikumiem bagātu spēli Valmierā, piedzīvojot zaudējumu ar 3:5. Abu komandu pirmā tikšanās maijā Daugavpilī noslēdzās bez gūtiem vārtiem, turklāt abām vienībām tas bijis vienīgais bezvārtu neizšķirts šosezon. Ar 13 ielaistiem vārtiem Daugavpils komanda šajā rādītāja ir otrā labākā sacensībās, bet rēzeknieši ar 31 ielaistiem vārtiem ir piektie no beigām.

02.09 | 15:00 | Preiļu BJSS – FK Staiceles Bebri | Preiļu novada BJSS stadions

Pienācis mačs, kurā Preiļu BJSS komanda pamatoti tiek uzskatīta par favorīti, jo pēdējā laika rezultāti savā laukumā runā paši par sevi – trīs uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums. Vienība tikusi pie trim punktiem pēdējos divos mačos pēc kārtas, turnīra tabulā šajā laikā atstājot pēdējo vietu un nostabilizējoties 11. pozīcijā. Kā noslēdzošie kopvērtējumā tagad ir tieši FK Staiceles Bebri futbolisti, kuri piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas un šajā laikā guvuši tikai vienus vārtus. Tiesa, par labu staiceliešiem liecina sniegums iepriekšējā kārtā, kad vien pašā mača izskaņā tika ielaisti vienīgie vārti spēlē pret spēcīgo FK Progress/AFA Olaine. Gaidāmās spēles mājinieki šosezon pratuši gūt tikai septiņus vārtus, kamēr Preiļu BJSS kontā 51 ielaisti vārti – šie abi ir sliktākie rādītāji turnīrā. Tieši mačā pret Preiļu komandu FK Staiceles Bebri guvuši savu vienīgo uzvaru šosezon (1:0), bet iepriekšējā sezonā viņi bija pārāki abās tikšanās reizēs (3:2 un 4:2).

02.09 | 15:00 | FK Auda – FK Tukums 2000/TSS | "Audas" stadions, Ķekava

Ķekavas futbolisti savā laukumā atgriezīsies pirmoreiz kopš 17. jūnija, bet pēdējā izcīnītā uzvara meklējama vēl senāk – 28. maijā Staicelē. Kopš tās dienas astoņās spēlēs izcīnīti vien trīs punkti, kas komandai liek atrasties septītajā vietā tikai punktu priekšā desmitās pozīcijas īpašniekiem. Secināms, ka FK Auda piedzīvoja pārmaiņas, jo šonedēļ no komandas šķīrās tās galvenais treneris Jurģis Kalns. Tikmēr Tukuma futbolisti pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem pirms nedēļas panāca skaļu rezultātu Grobiņā, kur ar 5:4 uzvarēja tābrīža kopvērtējuma līderus un uzlaboja savas izredzes pacīnīties par medaļām. Kopvērtējumā viņi pašlaik ir ceturtie un ar spēli rezervē no bronzas godalgām atpaliek par deviņiem punktiem. Kad abas komandas maijā tikās Tukumā, viesus izglāba Jorena Gorkša gūtie vārti mača kompensācijas laika piektajā minūtē – 1:1. Iepriekšējā sezonā uzvaras vienībās šajā duelī dalīja uz pusēm, turklāt allaž pārāki bija viesos spēlējušie futbolisti – 4:2 Ķekavā un 5:2 Tukumā.

02.09 | 16:00 | JDFS Alberts – FK Smiltene/BJSS | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Spēle, kuru tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV. Abas komandas līdz šim 15 spēlēs izcīnījušas pa 15 punktiem, ieņemot attiecīgi desmito un astoto pozīciju. Labāko sešinieks no tām atrodas sešu punktu atstatumā, tāpēc šī mača iznākums vienībām būs ļoti svarīgs atlikušās šīs sezonas gaitas kontekstā. JDFS Alberts pirms nedēļas izcīnīja savu ceturto uzvaru šosezon (1:0 pret FK Auda), bet pēdējo piecu spēļu nogrieznī rīdzinieki iekrājuši teju pusi no šosezon iegūtajiem punktiem (septiņi). Tikmēr smiltenieši uzvaras garšu nav izjutuši četrās spēlēs pēc kārtas, šajā laikā iegūstot vienu punktu un savos vārtos ielaižot 13 bumbas. Abas komandas ir starp mazrezultatīvākajām turnīrā, bet JDFS Alberts ielaistie 25 vārti ir sestais labākais veikums sacensībās. Pirmajā aplī mājinieki smiltenieši spēja izglābties no zaudējuma, kad 88. minūtē neizšķirtu 1:1 no 11 metru soda sitiena atzīmes nodrošināja Elvis Teremko, bet pērnajā sezonā šajā duelī abās spēlēs ar 2:0 un 4:1 pārāki bija Smiltenes futbola pārstāvji.

Turnīra sadaļa online.lff.lv

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija