Latvijas U-21 futbola izlase piektdien, 1. septembrī, aizvadīs savu otro spēli 2019. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) stadionā tiekoties ar vienaudžiem no Ukrainas. Spēles sākums plkst. 17:30.

Biļetes uz spēli pieejamas visās Biļešu Serviss kasēs un internetā, bet pirms spēles tās būs pieejamas arī ZOC stadiona kasēs.

Latvijas izlase mačam Jelgavā gatavojas kopš 28. augusta. Galvenais treneris Dainis Kazakevičs sastāvā iekļāvis 23 futbolistus, kuri pārstāv septiņus pašmāju klubus, kā arī ārzemju komandas no Itālijas, Kipras un Vācijas.

Latvijas U-21 izlases sastāvs

"Šajās dienās aktīvi notiek treniņdarbs, un visi nometnē esošie futbolisti ar ļoti lielu pašatdevi un maksimālu motivāciju ir sevi apliecinājuši laukumā. Noskaņojums komandā ir kaujiniecisks. Apzināmies, ka spēle pret Ukrainu nebūs viegla, taču centīsimies parādīt savas labākās kvalitātes un darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu gaidāmajā cīņā," tā pirms mača izsakās D. Kazakevičs.

Tikmēr Ukrainas izlases kandidātu sarakstā iekļauti 22 futbolisti, tostarp Spānijas, Beļģijas un Itālijas klubu pārstāvji.

Ukrainas U-21 izlases sastāvs

Latvijas izlase jauno atlases ciklu uzsāka 10. jūnijā, kad savā laukumā nespēja apliecināt pārspēku pār Andoru un bija spiesta samierināties ar 0:0 neizšķirtu. Ukrainas valstsvienībai šis būs pirmais mačs turnīrā, bet vienā dienā ar gaidāmo spēli notiks arī Nīderlandes un Anglijas izlašu tikšanās.

Pēc šīs spēles Latvijas U-21 izlasei 4. septembrī viesos Bornmutā paredzēta tikšanās ar Angliju, uz kurieni komanda dosies 3. septembrī.

Latvijas U-21 izlase šajā ciklā spēlē vienā grupā ar Anglijas, Nīderlandes, Skotijas, Ukrainas un Andoras vienaudžiem. Kopā ir deviņas atlases grupas. Finālturnīram kvalificēsies katras grupas uzvarētāja, bet vēl četras labākās otro vietu ieguvējas (ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret savas grupas pirmo, trešo, ceturto un piekto vietu) sacentīsies izslēgšanas spēlēs jeb play-off kārtā vēl par divām ceļazīmēm. Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrs 2019. gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Plašāk par Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru


Latvijas Futbola federācija