Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezonai punktu pielikušas U-14 vecuma grupas futbolistes, kur čempionu titulu ieguva Rīgas Futbola skola-1 komanda, bet Gandarījuma kausu izcīnīja SK Babīte futbolistes.

Čempionāta vadošās piecas komandas otrā posma spēles par medaļām aizvadīja 21. augustā Iecavā un 30. augustā Rēzeknē. Cīņa izvērtās ļoti sīva, jo pirmo četru vietu ieguvējas šķīra tikai trīs punkti.

Pa trim uzvarām iekrāja Rīgas Futbola skola-1 un FS Metta/OSC futbolistes, bet panākums savstarpējā mačā ar 1:0 pirmo vietu deva Rīgas Futbola skolas pārstāvēm. Izceļams, ka FS Metta/OSC komanda šajā vecuma grupā sudraba godalgas ieguvusi otro sezonu pēc kārtas. Tikmēr pa sešiem punktiem izcīnīja pērnā gada čempiones Rēzeknes BJSS un AFA Olaine, augstāk ierindojoties rēzeknietēm. Piektā vieta FK Iecava/FK Jelgava komandai, kas otrajā posmā palika bez punktiem.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM RĒZEKNĒ

Par čempionāta labāko spēlētāju nosauca Nelli Treimani (FS Metta/OSC), bet labākās vārtsardzes gods tika Annai Jeržaninai (Rīgas Futbola skola-1).

Tikmēr piecas citas komandas otrajā posmā 11. augustā Piņķos un 29. augustā Rīgā aizvadīja spēles par Gandarījuma kausu, kur sevi vislabāk pierādīja SK Babīte vienība – trīs uzvaras un neizšķirts 1:1 pret Rīgas Futbola skola-2. Ar trim panākumiem sekoja SK Līderis, rīdzinieces atpalika par diviem punktiem, vienu uzvaru iekrāja SK Imanta/Talsu NSS, bet bez punktiem šoreiz palika FK Tukums 2000.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM RĪGĀ

U-14 vecuma grupas rezultāti

Čempionātu 28. augustā Olainē noslēdza arī pašas jaunākās tā dalībnieces U-10 vecuma grupā, kas aizvadīja trešo sabraukumu. Šīs SK Super Nova, FK Baltika, Šitika FA/74.vsk, AFA Olaine, FK Liepāja, Rīgas Futbola skola, FS Metta/OSC un SK Imanta jaunās futbolistes ieguvušas pirmos lielos futbola iespaidus.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM OLAINĒ

Plašāk par U-10 vecuma grupu

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalījās kopumā 34 komandas, kas sacentās četrās vecuma grupās (U-16, U-14, U-12 un U-10). Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sacensību dalībnieku rindas bija palielinājušās par uzreiz deviņām komandām. Kamēr U-14 meitenes sacentās futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notika pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinājās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 vecuma grupa, kurā spēles notika pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņēma laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos, bet augustā izšķirošās spēles notika Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Piņķos, Rīgā un Tukumā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija