21. un 28. augustā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta noslēdzošā kārta, kuras ietvaros zelta godalgas nodrošināja FK BEITAR vienība. Otrajā vietā sacensības pabeidza FC Raita, bet bronzas medaļas spraigā cīņā ieguva ISG/FREE.

Pēdējās kārtas mačā FK BEITAR vienībai vadības noturēšanai tabulā pietika arī ar neizšķirtu vai pat minimālu zaudējumu ar ne vairāk kā divu vārtu starpību, tomēr līdere neapmierinājās ar tik pieticīgu scenāriju, pārliecinoši uzvarot ISG/FREE vienību ar 5:0. Pa diviem vārtiem FK BEITAR rindās guva Dmitrijs Kuzmins un Aleksandrs Zeņkovs, kamēr viens trāpīgs raidījums Ruslana Ahmetova rēķinā. Jāpiebilst, ka mača izskaņu ISG/FREE aizvadīja viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo noraidījumu 44. minūtē nopelnīja Vasilijs Kravcevs.

Divu vārtu autors iepriekš minētajā spēlē – A. Zeņkovs – sezonas izskaņā kļuva par čempionāta rezultatīvāko futbolistu ar kopumā 12 trāpīgiem raidījumiem. Viena precīza sitiena atstatumā no viņa atpalika Renārs Kazus (SALONS.LV) un Konstantīns Zabarovskis (FC Raita).

Tikmēr sudraba godalgas vasaras minifutbola turnīrā sev sarūpēja FC Raita, kas noslēdzošajā mačā ar 5:2 uzveica Baltic International Bank (BIB). Divus precīzus sitienus uzvarētāju sastāvā realizēja jau minētais K. Zabarovskis, bet FC Raita sacensību finišā no līderes FK BEITAR palika iepriekš esošo četru punktu atstatumā.

Pārliecinošāko uzvaru astotajā kārtā izcīnīja SALONS.LV vīri, kuri ar 8:1 sarūgtināja Marshal FC vienību, tomēr pat tik uzskatāms triumfs nebija pietiekams tam, lai SALONS.LV iekļūtu trijniekā. Kopvērtējuma tabulā SALONS.LV izcīnīja tikpat punktus, cik ISG/FREE, taču uzvarētas savstarpējās spēles dēļ (3:2) priekšrocību un līdz ar to arī trešo vietu turnīrā ieguva ISG/FREE.

Piektajā pozīcijā sacensības pabeidza iepriekš minētā BIB, bet divās nākamajās vietās finišēja Rīnūži XXL un FK IMPAKT, kuras abas svinēja uzvaras beidzamajā kārtā. Pirmā, pateicoties Emīla Muižnieka hat-trick, ar 5:1 pārspēja FC Caramba Riga, savukārt FK IMPAKT ar 3:1 lika kapitulēt pērnās sezonas Augstākās līgas čempionei SFS, kas šovasar ierindojās vien 11. pozīcijā 16 dalībnieču konkurencē.

Vēl pēdējā kārtā AMOKO ar 4:1 uzveica FK Kadaga vienību, DSV Transport ar 5:2 pārspēja FC Petrow, savukārt divu kopvērtējuma tabulas lejasgala komandu savstarpējā cīniņā JUVS atstāja sausā futbolistus no RTO komandas – 3:0.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, kā minēts, kļuva zelta medaļnieku pārstāvis A. Zeņkovs, tāpat FK BEITAR ar 40 gūtajiem vārtiem apliecināja sevi kā rezultatīvāko turnīra komandu. Tikmēr fair-play nominācijā kā korektākās minifutbola čempionāta dalībnieces sezonu pabeidza FC Petrow, DSV Transport un JUVS, nopelnot katra pa diviem brīdinājumiem desmit spēlēs.

Līdz ar uzvaru šajā turnīrā FK BEITAR ieguva tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas minifutbola čempionāta finālturnīrā, kas 8. oktobrī līdzīgi kā pērn risināsies RTU stadionā, Pārdaugavā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija