Uzvaru trešajā Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta posmā pēc kārtas izcīnījuši pašreizējie čempioni un kopvērtējuma līderi no Daugavpils komandas, kuri izrādījās labākie 26. augustā Carnikavā notikušajā Nēģu kausa izcīņā.

Šajā sezonā Daugavpils komanda uzvarējusi piecos no deviņiem posmiem – bez panākuma Carnikavā viņu kontā ir arī uzvaras posmos Līvānos, Balvos, Rīgā un Daugavpilī.

Carnikavā pulcējās kopumā deviņas komandas, kas vispirms aizvadīja apakšgrupu posma spēles. A grupā pirmo vietu ieņēma Daugavpils, kas iekrāja divas uzvaras un 0:0 neizšķirtu pret Jonišķis vienību no Lietuvas, bet ar diviem panākumiem otrajā vietā sekoja Jūrmala. Savukārt B apakšgrupā trīs uzvaras un 0:0 neizšķirts pret mājiniekiem pirmo vietu atnesa Viesulis komandai, aiz kuras trīs punktus nopakaļus sekoja Sportima.

Pusfinālā Daugavpils un Sportima komandas cīnījās neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienu sērijā pārāki ar 3:2 bija Latgales pārstāvji. Pēc identiska scenārija vietu finālā nopelnīja arī Viesulis komanda, kas pārspēja Jūrmala vienību.

Finālā vienīgos vārtus daugavpiliešu labā guva Jurijs Korols, atnesot savai komandai uzvaru ar 1:0, bet mačā par trešo vietu Jūrmala arī ar 1:0 apspēlēja Sportima futbola veterānus. Jūrmalas pārstāvji labāko trijniekā iekļuvuši ceturto reizi šosezon, bet Viesulis komanda – pirmo.

TURNĪRA REZULTĀTI

Par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Vitālijs Piņaskins no Daugavpils komandas, kurš tieši sacensību laikā atzīmēja savu dzimšanas dienu, bet labākā vārtsarga balvu saņēma viņa komandas biedrs Vjačeslavs Dusmanovs.

Pēc deviņiem čempionāta posmiem Daugavpils komanda kopvērtējuma augšgalā apsteidz Sportima vienību par sešiem punktiem, bet labāko trijnieku noslēdz Carnikava, kas atpaliek vēl par 16 punktiem.

Desmitais čempionāta posms 9. septembrī notiks Limbažos.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija