Noslēdzošās sezonas spēles aizvadījušas Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta U-12 vecuma grupas komandas, čempionu titulu iegūstot Rīgas Futbola skolas pārstāvēm. Šajā vecumā rīdzinieces čempionātā uzvarējušas otro gadu pēc kārtas.

Otrā posma spēles komandas, kas tajā spēkojās par 1.-6. vietu, aizvadīja 10. augustā Rīgā un 25. augustā Iecavā. Visos piecos šī posma mačos uzvarēt izdevās Rīgas Futbola skolas komandai, kas trīs spēlēs uzvarēja pārliecinoši, bet lielākās grūtības tai sagādāja FK Iecava/FK Jelgava (3:1) un AFA Olaine (3:2) meitenes. Otrajā vietā ar trim panākumiem ierindojās FS Metta/OSC komanda, bet trešajā pozīcijā arī ar trim uzvarām palika AFA Olaine vienība, kuru savstarpējā mačā rīdzinieces bija pārākas ar 4:0.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM IECAVĀ

Čempionāta labākās spēlētājas balvu saņēma Marina Telukeviča (Rīgas Futbola skola), bet par labāko vārtsardzi tika nosaukta Estere Petrovska (FK Liepāja).

Vēl piecas komandas otrajā posmā 8. augustā Tukumā un 24. augustā Piņķos cīnījās par Gandarījuma kausu, kur veiksmīgākas izrādījās SK Babīte jaunās futbolistes. Viņas iekrāja divas uzvaras un divus neizšķirtus, bet par vienu punktu no uzvarētājām atpalika Dinamo Rīga komanda, un šo pretinieču savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Vēl par diviem punktiem nopakaļus trešajā pozīcijā ierindojās FK Laidze/Talsu NSS futbolistes.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM PIŅĶOS

U-12 vecuma grupas rezultāti un kopvērtējums

Jau iepriekš ziņots, ka U-16 vecuma grupā čempionu titulu izcīnīja AFA Olaine/FK Iecava komanda.

Sezonas noslēgumā 28. augustā Olainē vēl vienu reizi tiksies pašas jaunākās sacensību dalībnieces jeb U-10 vecuma grupas meitenes, bet 29. augustā Rīgā un 30. augustā Rēzeknē vietas sadalīs U-14 vecuma grupas komandas – attiecīgi tās, kas cīnās par Gandarījuma kausu, un tās, kas spēkojas par 1.-5. pozīciju.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās (U-16, U-14, U-12 un U-10). Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sacensību dalībnieku rindas palielinājušās par uzreiz deviņām komandām. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņēma laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos, bet augustā izšķirošās spēles notiek Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Piņķos, Rīgā un Tukumā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija